Hemtjänst och misslyckad motionsrunda

Mamma hade som villkor att ha hemtjänst för att "få" lämna sjukhuset. Ja, naturligtvis kan dom inte hålla henne kvar med tvång. Men dom tjatar och tjatar varje gång hon ligger inlagd. Nu gick hon med på det om än motvilligt. Det fungerade inte förra gången hon hade hemtjänst. Men hon får väl ge det en chans till. 
Och det började ju inte så bra. 
Kl 9 (ca) ska dom komma. Ordna frukost, medan mamma äter ska dom bädda och sedan diska när hon ätit klart. Kl. 11 hade ännu ingen kommit. Då tog det hus i helsike hos lillsyrran. Hon är ju i branchen i Kalmar och vet hur det ska fungera. Jag fick ta fram telefonnummer till Hemtjänsten och till ansvarig enhetschef för äldrevården i kommunen. Hon läste lusen av dom. Enhetschefen ringde tillbaka och sa att det visst varit en hos mamma! Mellan 9,30 och 10,30  (1 tim!!! Bara det är en är ju märkligt). Nu blev Inger skogstokig! Hon hade pratat med mamma under den tiden och det var ingen från hemtjänsten där. Dessutom var det både obäddat och och odiskat. Och mamma är glasklar i huvudet. Hade hon varit dement kanske vi hade gått på det. Efter ett tag ringde den som skulle ha kommit och bad om ursäkt. Hon hade gått fel. Hon hade gått till en annan på samma våning. En nödlögn lät det som. Men nu blev det lite fart ändå. Plötsligt skulle mammas kontaktperson komma och möte med hemtjänst och enhetschef bestämdes till måndag kl. 10. Då ska en genomförandeplan upprättas.
Det är ju själva den att man ska behöva bli förbannad och bråka för att det ska bli någon ordning. Man vågar ju inte tänka på hur det är när brukaren är dement eller inte har någon anhörig som kan bråka åt dom. Nu återstår det att se om det blir något möte ( förra gången valde hemtjänstchefen att åka till Malmö istället för att dyka upp på vårt bokade möte. Då hade både Eva och jag tagit ledigt och åkt till mamma. Man kan bli galen av mindre. 


Efter jobbet åkte jag hem bytte om och stack ut på en motionsrunda. Det var någon minusgrad. Snöigt men inte så kallt. Vi hann inte mer än komma ut på vägen så blev jag nerstänkt av en nil som körde l snöslasket. Inte så skönt. Vi fortsatte ändå en bit till innan vi vände och gick hemåt. Det blev alldeles för tungt att gå i den lösa snön. Dubbskorna fick inget fäste. Det blev helt enkelt inte kul att gå. Vi fick 3 km i alla fall. Bättre än inget. 
Vi gick hem och åt middag istället. 
Sen blev det lite plockande innan vi hamnade framför TV:n.
Tittade på Sveriges Mästerkock och senare Arga snickaren. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback