Hemtjänst (igen) och bullbak

Igår gick jag upp 05,15 för att vara tidigt på jobbet. Vid halv tio åkte jag till mamma där vi skulle ha möte med enhetschefen och gruppledaren för hemtjänsten. Vi gick igenom vad mamma kunde få för hjälp. Vi kom överens om att hon ska ha hjälp 4 ggr/dygn. 

På morgonen ska hon ha hjälp med bäddning, diskning och tre dagar i veckan dusch och hårläggning. 

Efter lunch ska hon ha tillsyn och hjälp med disken. Ev. Någon enklare matlagning om det behövs.

Vid middagstid tillsyn och hjälp Med disken.

Vid 20-tiden tillsyn och ev. hjälp med fika. 

Hon ska få promenad 1 gång/v. Eftersom hon valde dusch mån-, ons- och fredag så kunde hon välja tisdag eller torsdag. Hon valde torsdag. Nu är det så att om det ösregnar på torsdagen eller dom av någon annan anledning inte går att gå ut så får dom inte göra något annat istället. Umgås eller hjälpa till med något annat. Och skulle dom komma ut så får dom absolut inte gå och handla samtidigt. När jag ifrågasatte det fick jag veta att man tilldelas insatser inte tid. Dom tyckte själva att det var idiotiskt men det är politikerna som bestämt det. Så jäkla stelbent. Man kan få hjälp att handla förstås men man får INTE gå med själv. 
Ja, ja man slutar aldrig förvånas. Mötet kändes bra ändå med tanke på tidigare händelser.
På kvällen stack jag ut på en powerwalk i snöslasket. 

Vi fick fruktkorg nr. 2 av 8.

Stefan lade färdigt golvet under dagen. När vi skulle ställa tillbaka soffan visade det sig att skruvarna som benen skruvats med hade trängt ut och orsakade nu en stor repa mitt på det nylagda golvet. Så jäkla retligt. 


På tisdag eftermiddag stack Stefan iväg på arbetsresa. Jag åkte till mamma efter jobbet. Köpte med mig middagsmat och ingredienser för att baka bullar. 
Kom på att vi ju sålt mammas assistent för något halvårsedan. Men det gick bra ändå. Mamma var trött och efter maten satte hon sig i fotöljen medan jag bakade bullar. Medan bullarna jäste fikade vi. Jag stekte en banan i smör och råsocker som vi åt med en liten klick vaniljglass. 


Vid åttatiden åkte jag hem. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback