Florida dag sju

Oj vad jag kom av mig....
Det har varit så mycket annat så jag har fått välja bort att blogga.
Ska försöka minnas och skriv ner resten av resan. Det är ju bara för min egen skull. För att jag ska kunna gå tillbaka och läsa och minnas. Min egen dagbok.
 
Dag sju var det dags för Discovery Cove. Vi skulle få bda med delfiner. Det som Sandra sett fram emot allra mest med denna resa.
 
När vi vaknade var vädret inte så bra. Man utlovade regn men blöta skulle vi ju ändå bli.
Vid niotiden på morgonen var vi framme vid Discovery Cove. Vi checkade in och fick varsin fotobadge. När vi gick in i parken var det som att gå in i en tropisk regnskog. Varmt och fuktigt. Mycket växter och vatten. 
Vi började med att äta frukostbuffé. Det var all-inclusive så resten av dagen var det bara att hämta det vi ville dricka eller äta. 
Efter frukosten gick vi och hämtade ut våtdräkter/västar och snorkel och cyklop. Vi fick även en förpckning med speciell solkräm. Man fick inte använda egna. 
Parken har en anlagd sandstrand och olika pooler. Vi slog oss ner i solstolarna och gjorde oss redo att snorkla blad tropiska fiskar och rockor.
Det var en herrans massa år sedan jag snorklade. Senaste gången var i Eilat när vi skulle snorkla med delfiner. Då var vår instruktör så stressad att jag inte hann få till min teknik. Jag andas i stort sett aldrig genom munnen och fick panik då jag skulle ner under vattnet. Den gången fick jag avstå snorklandet bland delfinerna.
Nu hade jag god tid på mig att träna och få in tekniken. Vilken oerhörd lyckokänsla det var när jag kunde snorkla med de andra och titta på alla fina fiskar. Det kändes rätt häftig att snorkla över en stor rocka. Innanför en glasvägg fanns också hajar. Det var mäktigt att ligga där under vattenytan och titta in på dem. Så nära men ändå skyddad. Jag var så himla lycklig att jag fick till snorklandet och fick uppleva detta. 
Efter en stund gick vi till en annan pool där vattnet höll ca 30 grader. Där fanns inga fiska att se men man kunde flyt runt i en lång "flod" genom olika vattenfall och in i grottor. Vid sidan av poolen fanns det små apor och på ett ställe fick man mata uttrar. Mysigt.
Vi hade tid halv två i delfinpoolen. Innan dess skulle man delta i en genomgång och skriva på ett papper att man deltog under eget ansvar. Man gick igenom de regler som gällde mm. Vi fick inte ha med små kameror eller ha smycken på oss som delfinerna kunde få tag i.
Vi samlades i vattenbrynet. Det var rätt kallt i vattnet, men det glömde man snart. Vi var 9 st som samsades om "vår" delfin som hette Dixie.
Vår tränare berättade om delfinens kropp och funktioner. Under tiden simmade Dixie runt oss medan vi fick känna på henne. Vi fick skoja lite med henne innan det var dags för fotografering. Först ett familje foto. Därefter ett par när vi fick pussa henne och sist ett när vi fick "åka" med henne genom att hålla en hand på ryggfenan och en på sidofenan. Jisses vad roligt det var.
Efter det var det dags för lunch. Nu kom regnet. Det regnade ganska kraftigt men inte så länge.
Resten av eftermiddagen simmade vi bland fiskarna och i den varma äventyrssjön.
Vi var kvar så länge man fick. Det var så himla mysigt. När det var dags att gå saknade jag min klocka som jag fick i julklapp av Stefan. Jag sprang runt och letade på de ställen vi varit men den fanns inte. När vi fick våra snorkelset så låg de i nätpåsar. I den nätpåsen hade jag lite prylar plus min klocka. Jag hade lagt den på en solsäng och när vi kom upp efter sista badet höll dom på att plocka undan allt. Vi tog våra prylar som åg kvar på solsängen och gick och bytte om. Inte tänkte jag på att nätpåsen inte var med. Stefan gick tillbaka dit och frågade om dom sett min klocka, men det hade dom inte. Ja, det var inte mycket att göra åt. Jag hade väl varit slarvig och fick skylla mig själv. Strax innan vi skulle lämna anläggningen kom dom springande med min klocka som dom då hittat. Hmmm. Slutet gott allting gott.
Det var ett trött men lyckligt gäng svenska som lämnade Discovery Cove.  
 
 
 
 
 
 
Frukost
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Sandra

Vad kul att se att du hunnit med att blogga igen - vet ju hur det är...

Vi har tittat mycket på USA-bilder senaste dagarna.. så himla längtigt :)

Kram!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback