Linköping och kusinträff

Tisdagen förra veckan åkte vi en tur ner till Linköping. Vi stannade till i Söderköping och åt lunch på Göta Källare vid Kanalen. Jag åt kycklingfilé som var ok och Stefan åt en torr rödspätta. Efter maten gick vi en tur längs kanalen. Stefan köpte nya Foppatofflor och sedan köpte vi varsin mjukglass innan vi vände och gick tillbaka till bilen och åkte vidare mot Linköping.
 
 
 
 
 
 
Vi hade bokat rum på Scandic Hotel nere vid Stångån. Där bodde vi några nätter i samband med att vi rensade ur svärmors lägenhet när hon gick bort.
Jag hade sovit uselt natten innan så när vi checkat in på rummet tog vi en powernap innan det var dags att åka och träffa Stefans kusiner på hans pappas sida.
Den ena kusinen som bor alldeles intill hotellet satt och väntade i receptionen när vi kom ner. Vi tog oss till Gamla Linköpin där ytterligare två kusiner plus den ena kusinens fru väntade. Vi fikade på Ragnar Dahlbergs Café (som visst inte ägs av honom längre). Först när vi satt oss i trädgården började en orkester spela typisk brunnsmusik alldeles intill oss ochdet var svårt att höra vad de andra sa. Men efter någon halvtimme var dom klara och vi kunde prata på. Vi satt där tills dom stängde och ytterligare någon halvtimma. Trevligt. Vi bestämde att detta måste göras oftare.
Tillbaka till på hotellet slappade vi en stund innan vi gav oss ut på stan för att äta middag. Vi behövde inte gå så långt. Närmare bestämt till andra sidan Stångån där  Stångs Magasin låg. Mysig restaurang med en brygga där vi satt och åt. Vi valde en avsmakningsmeny vilket var ett lyckokast. Mycket gott och lagom stora portioner så att även jag orkade äta allt.
 
Där mellan träden ligger Stångs Magasin

Lilla avsmakningsmenyn


Toast Pelle Janzon - oxfilé från Hovby gård, smörstekt bröd, löjrom från Vänern, lök, äggula

Smörstekt svensk insjöabborre med gratinerad potatis, smörade grönsaker samt limesås

Långbakad och grillad karré serveras med frästa grönsaker, stuvad svamp och spenat

Rabarberkonsommé med vaniljglass, bakad rabarber och nybakad mandelkaka.
 
Hela måltiden igenom drack vi ett glas rött mycket gott och dyrt :) vin. Men det blev alltså bara ett glas och ett glas vatten.
 
Efter en snabb sväng upp till Stora torget och en bankomat gick vi tillbaka till hotellet igen. Jag somnade ovaggad.
Morgonen efter satte vi mobilen på väckning och gick ut på en PW längs Stångån. En vacker 40 min lång promenad i solen.
 
 
 
 
Lite svettig efter PW
 
Efter dusch och frukost åkte Stefan till ett möte med ett Medium han fått tips om. Han ville se om hon kunde komma med några ledtrådar om vem som är hans biologiska pappa. Det kunde hon inte......
Jag är skeptiskt. Men den första person hon sa sig få kontakt med beskrev hon precis som min pappa. Hon frågade om Stefan visste vem han kunde vara och han sa då att det lät som hans svärfar. Kvinnan visste ingenting om Stefan när han kom. Hon visste inte vad han ville veta eller att han är adopterad. 
När han kom tillbaka checkade vi ut och påbörjade hemresan.
 
På hemvägen stannade vi på ett mysigt ställe utanför Strängnäs, Emma Gröön Krog och Café, där vi åt lunch. Jag åt en jättegod torskrygg med räkor, rotfrukter och potatis. Stefan åt pasta med biffsås.
 
 
 
Min otroligt goda torskrygg.
 
 
 Alla tak var gräsklädda. Mysigt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback