112 igen och Tällberg

Vi var hemma några dagar. Pysslade i trädgården och tog hand om tvätt mm.
På torsdags eftermiddag cyklade vi ut till fam. Öhlin-Ekwall och hälsade på. Vi blev bjudna på middag och umgicks ett par timmar innan vi cyklade hem igen. Mysigt.
 
På lördagskvällen när vi skulle gå och lägga oss ringde telefonen och mitt hjärta rusade igen! Mamma hade känt en kraftig stöt i bröstet och hade ont. Bara att åka dit och kolla läget. Hon hade ont och jag ringde 112 och ambulans.
Dom kom snabbt. Då hennes hjärta slog lugnt och jämnt, blodtrycket var bra så beslöt vi oss för att inte åka med till sjukhuset. Hon ville inte att vi skulle åka med och hon ville verkligen att vi skulle åka till Tällberg och Dalhalla som planerat morgonen efter.
Vi bäddade och plockade undan innan vi åkte hem igen. Inte gick det att somna efter det. Jag somnade inte förrän framåt morgonen. Ringde sjukhuset för att höra hur mamma mådde. Det var OK men hon var trött.
 
Vid tiotiden åkte vi och grannarna A-M och E mot Tällberg.
I Avesta stannade vi och fikade på Erik-Larsgården. När vi var där ringde Inger och sa att mamma skulle få åka hem. Man hade int ehittat något. Ingen hjärtinfarkt och dom kunde inte se att defibrillatorn utlösts. Konstigt.
Eva skulle hämta henn och hon skulle bo hos dem tills vi kom hm igen. Det kändes lugnt för mig. Då var det ju någon som såg till henne.
 
Framme i Tällberg lämnade vi av Byströms bagage på Åkerbladhs där dom skulle bo och sedan åkte vi och checkade in på Green Hotell där vi skulle bo.
Vi gick över till Dalecarlia där vi åt räksallad på deras Café. Halv sex packade vi in oss i bilen och åkte till Dalhalla.
Vi skulle se Malena Ernman, Lill Lindfors och Nils Landgren.
När vi kommit in på området åt vi hamburgare innan vi gick till våra platser. Vi hade inte bokat samtidigt så vi satt på olika bänkrader. Byströms på rad 12 och vi på rad 3.
En bit in i föreställningen började det regna. Inte mycket men tillräckligt för att alla skulle sätta på sig regnkläder.
Det var en ganska bra föreställning. Kanske inte riktigt min typ av musik men helt ok.
Kl 23 var det hela över och vi tog oss tillbaka till bilen.
Måndag morgon sken solen. Efter frukost mötte vi Byströms nere i byn. Sedan strösade vi runt och tittade i alla hantverksbodar, fikade och strosade runt. Efter ett par timmar tog vi bilen till Hjortnäs brygga där vi tänkt äta lunch. Men där fanns ingenting öppet där man kune äta. Det skulle vara allsång där på kvällen och nu höll Peter Lundblad och Bengan Jansson på och repade.
 Vi åkte tillbaka till Tällberg och åt lunch på Klockargårdscafet. 
Efter det blev det bad i Åkerblads SPA. 
Innan det var dags att gå till Greens Hotell och äta middag drack vi ett glas vin hos A-M och E. 
Middagen på Greens var ok men inte mer. Förrätt: Morots och sparrissoppa. Huvudrätt: Smörstekt torskrygg med örtsås. Dessert: Rättviksglass med blåbär och jordgubbar. 
Utsikten från vårt rum. Tyvärr var vädret inte så bra.
 
 

Dalhalla 
Lite bilder från Dalhalla. Malena Ernman i röd klänning. Malena i vitt och Nisse Landgren sjöng sin version av jullåten hon sjunger med Jerry Williams.
Nederst utsikten från vårt frukostbord.
 
Vid Hjornäs Brygga
Peter Lundblad och Bengan Jansson repar inför kvällens Allsång
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback