Nytt försök....

Har kommit av mig totalt med bloggandet. Tiden vill inte räcka till.
Jag gör en nystart genom att sammanfatta helgen lite kort.
Fredagen:
På morgonen var jag till frissan och klippte av håret. En rejäl bit blev det. Skönt.
På eftermiddagen åkte vi ut till Nicke och Sandra. Stefan och jag tapteserade en liten bit av hallen där dom byggt en ny vägg.
Vid femtiden körde Stefan dem till Harrys där de skulle äta julmiddag med sina anställda.
Vi och barnen åt Tacos framför TV:n. Fredagsmys!
Stefan nattade Mio medan jag och Max lekte. Senare nattade jag Max han somnade på två röda. Han var trött.
Strax efter halv ett kom Nicke och Sandra hem och efter lite avrapportering åkte vi hem. Ute snöade det kraftigt och blåste. 01,40 släckte jag lampan.
Lördagen:
Efter frukost åkte vi till Uppsala för att köpa de sista julklapparna till barnen. Var in en sväng på IKEA och köpte ljus till oss och mamma. Jag köpte ett par varma tumhandskar till mamma på Stadium. Stefan köpte ett minipingisbord till sig.Svängde in på Coop på hemvägen och handlade lite till oss och mamma. Hem och åt lite lunch. Efter det hämtade vi upp Sandra och åkte över till mamma och fikade.
Jag hjälpte henne ner med julpynt så att hon kan plocka med det i veckan.
Vi åkte hem och gjorde oss iordning och kl. sex hämtade Sandra upp oss och körde oss till Särsta Värdshus i Knivsta. Det var dags för julbord med mitt jobb. Har inte varit där sedan 1962 då min mormor bjöd oss på middag.
Hon var inye med själv. Det var vår familj, mammas syster med familj och mormors syster från Karlskoga. Hur det kom sig att vi åt just där har jag ingen aning om. Mormor bodde i Kristineberg, mammas syster bodde i Blackeberg och vi i Märsta. Hur som helst har jag inget minne av detta jag var bara 9 år.
Nu var vi 14 st från jobbet som åt julbord. Mycket gott och mycket trevligt. Jättemysigt ställe. Det blev inte så sent. 22,30 var vi hemma igen.
 
Bilden lånad från Särsta Värdshus hemsida 
Söndagen
Vi pysslade lite hemma på förmiddagen. Efter lunch åkte vi till Maxi och handlade mat. På hemvägen hämtade vi upp Mamma som skulle äta middag med oss.
Hon var skruttig och trött. Orkade inte riktig. Hon satt mest och slöade i fotöljen. Jag lade upp två par byxor till henne. Jag hjälpte henne också med att skriva julkort. Hon kan inte skriva längre. Det blir darrigt och oläsligt.
Jag gjorde Fläskfile med champinjonstuvning i ugn. Gott.
Strax efter middagen körde Stefan henne hem igen. Han fick följa med henne ända upp i lägenheten då hon kände sig darrig och svag.
Inte ett enda foto tog jag.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback