Lite bilder får....

...sammanfatta senaste tiden fram till jul. Veckan före jul testade vi vårt senaste tillskott av restauranger. Yama Sushi. Restauranger behövs ju i Märsta. Vad ska vi med butiker till när vi kan äta upp våra pengar och därefter göra av med resten på gym. För det har vi ju också några stycken. Gott var det hur som helst. 
Fredagen 19 dec var jag och hjälpte mamma. Hon har blivit så skruttig på senare tid. Stefan skulle på julfika på jobbet. Jag tog en promenad till mamma. Halkigt och eländigt var det.
Jag började med att bädda rent i hennes säng medan hon bryggde kaffe. Sedan städade jag hela lägenheten innan jag satte upp granen. Mamma var så trött och vilade mest. Jag satte i belysningen och sedan fick hon klä resten medan jag fixade med annat. 
En fika innan städningen. 
 
Hon har inga krafter kvar lilla mamma. Hon orkar knappt resa sig upp från sittande. 

Granen klädd.
Stefan hämtade mig efter att han varit på spinning efter jobbet. På lördagen tog vi in de vindruvsklasar som blivit kvar ute. De var mjuka och åkte i soporna. 
Stefan pysslade lite ute medan jag tog en tur till skogen på andra sidan vägen för att plocka lingonris. 


Tyvärr finns de en hel del annat i skogen också. Man blir så förbannad. 
Det ser ut som om någon fått en ny garageuppfart. Förmodligen billigt och via oseriösa kringresande. Att den gamla uppfarten hamnar i naturen bryr man sig inte om. Bara det blir billigt. 

Barndomsminnen. Vi hade alltid en sån här vas/ljusstake på julen i mitt föräldrahem. Den här har jag hittat på loppis. 


Sedan var det dags att ta tag i min del till julbordet. På min lott låg det att göra köttbullar. Provade att göra  Ernst vis och använda en spritspåse. Det fungerade utmärkt. Att göra köttbullar på 1 kg färs gick galant. Och goda blev dom. Tror pappa skulle vara stolt om han smakat dom. 


Provade också att lägga in stekt strömming. Vilket jag aldrig gjort tidigare. Blev också gott. 

Fast egentligen är det ju godare så här och med potatismos till. 
På lördagskvällen gjorde vi också något som tidigare alltid varit a big no no! Vi klädde granen. Det gör man inte förrän kvällen innan julafton men eftersom vi skulle bort direkt efter så ville vi hinna njuta lite av den innan. 


Det blev även en liten gran i TV-rummet eftersom det är där vi sitter mest. 

Den stora granen har inte druckit en droppe vatten sedan den kom in och kommer förmodligen att åka ut innan nyår. Utan ett barr kvar. 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Åh, jag är sugen på deras sushi.. Kanske lunch i morgon...

Lilla lilla skrutt-mormor...

Vår grann har inte heller druckit en droppe. Märkligt!

Kram!

2014-12-29 @ 22:02:07
Postat av: Sandra Åström

Undrar varför jag blev anonym?!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback