Paris dag 2

Vi började dagen med att gå till ett cafe som låg i samma hus. Hotellets frukost kostade 12 €/pers och jag hade läst att den inte alls var värd det. På caféet fick vi en croissant, en liten naturell youghurt, en kopp te och ett glas juice. Det gick på 7,90 € + skatt. Lika dyrt nästan alltså. Vi bestämde att nästa morgon fick det bli hotellet i alla fall.

Efter det gick vi tillbaka till rummet och kokade kaffe i perculatorn vi hade med oss. Efter ett sista toabesök begav vi oss mot Metron.

Vi tog oss ner till Seine och Pont-Neuf där vi tog en entimmes båttur. Vi satte oss först ute på övre planet men det blåste kallt så vi gick ner och satte oss inomhus i stället. Vi passerade i stort sett alla sevärdheter under turen. 

 

 Det mesta syntes ju bara på håll men man fick ett hum om var det låg i alla fall.

 

Efter båtturen gick vi till Louvren. Vi gick aldrig in på museet men vandrade runt det stora glaspyramiderna och tog lite kort. 

 
 
 
Efter det var det dags för lunch. Vi tog oss över Seine igen och gick in på en liten restaurang. Det var så trångt att Stefan först fick sätta sig, sedan sköt servitrisen in bordet framför hon så att han satt instängd. Sedan fick jag sätta mig. Ju mer gäster det kom ju mer stängdes vi in. Vi beställde skinkomelett. Vi fick varsin blek omelett på en tallrik och en skål med bara grönsallad. Inga tomater eller andra grönsaker. Ett varsit litet glas öl och en cappucino efteråt. För det fick vi betala ca 450 kr. Det är inte billigt att äta i Paris. Det var ingen direkt kulinarisk upplevelse heller.
 

Efter att vi krånglat oss ut gick vi vidare mot Eiffeltornet.

På håll ser det stort ut men när man kommer nära är det gigantiskt. Efter ett toabesök tog vi hissen upp till andra avsatsen. Det såg inte så högt ut nerifrån men det var högt! Det sög till i magen när man klev ur hissen men det gick över ganska snabbt. Vi gick runt en stund och tittade på utsikten och tog en massa bilder innan vi åkte ner igen.

 

 
 
 
 

 

Vi letade oss mot Metron och tog oss till Notre Dame. Nu tittade solen fram och det var lite skönare ute. Vi satt en stund i den stora trappan som var uppbyggd framför kyrkan innan vi gick in. Det var enormt stort och mäktigt där inne. Vi strosade runt en stund  och tittade på alla vackra fönster och statyer.

 
 
 
 

Efter det letade vi rätt på en Metro igen och tog oss tillbaka till hotellet. Vi hittade en butik som sålde bröd och köpte med oss en baugette. På rummet kokade vi kaffe och åt macka med avokado och tomat. Läste och slappade en tag. På kvällen tog vi oss med metron till stationen Blanche där Moulin Rouge ligger. Vad vi inte viste var att det var Paris sexgata. Det kändes inte helt bekvämt att strosa runt bland sexbutiker och poseringsstudios. Efter ett vi fotat Moulin Rouge tog vi oss mot station Pigalle där vi hittade ett Brasseri att äta middag på. Vi beställde revbensspjäll med honugsglasyr. In kom en tallrik med tre små köttbitar, ett lass blek pommes och lite sallad. Inte vad jag förväntat mig. Smaken var det inget fel på men beställer man revbensspjäll brukar det inte se ut så. Vi tog ett varsig glas vin till. Även nu fick vi betala drygt 450 kronor.

 

Tog oss med Metron tillbaka till hotellet trötta i ben och huvud. 

På kvällen hörde vi världens smäll utanför. Det visade sig vara ett fyllo som kört ner ett rödljus och smällt med en annan bil. Köer av tutande irriterade fransmän som inte kom fram. Till slut kom polis och räddningspersonal och då slutade tutandet. Det verkade inte ha blivit några personskador som tur var. Dom jobbade fortfarande när vi släckte ner och somnade. 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback