Sveriges Nationaldag och födelsedagsfirande

Vi hoppade över motionen på morgonen. Efter frukost gjorde jag färdig smörgåstårtan. Hade mina funderingar på hur jag skulle lyckas fylla hela den stora ytan med garnering. Men det var visst inga problem. Till slut blev det nästan för mycket.
 
Jag var klar i god tid innan gästerna skulle anlända. Till barnen gjorde jag en pannkakstårta. Med grädde och färska bär.
Klockan två började gästerna droppa in. Dom flesta hade lyssnat på mina önskemål om att inte köpa något till mig. Istället ville jag att dom skulle köpa Unicefs (eller liknande) hjälppaket. 
Barnen kom med den fina tavlan som Caroline af Ugglas målat. Nu var den inramad och fin. Sedan fick jag en fin fotobok med bilder ur mitt liv. Kul
 
Vi hade jättetur med vädret och kunde sitta ute på altanen hela eftermiddagen.
Smörgåstårtan var lite smaklös tyckte jag men de andra tyckte den var god. Ska jag göra en sådan igen så byter jag nog ut ett av lagren mot någon pastej eller liknande som bryter av lite. Nästan hela tårtan gick åt.
Till kaffet hade vi köpt himmelskt goda tårtor på Maxi. En apelsintårta och en Schwartswald. Apelsintårtan var min favorit. Fräsch och god i värmen. Jag hade också färska jordgubbar och honungsmelon.
 
När alla gått hem tog vi itu med disken och röjde undan bord och stolar ute.
 
 
Fredagen var ledig dag. Vi började med att ta en promenad på morgonen. Först ett varv i skogen och sedan fortsatte vi på gatorna då det var så mycket flygfän i skogen. Det blev 4,87 km. Efter frukosten åkte vi till Uppsala en snabbis. Stefan skulle hämta några prylar på jobbet och vi skulle utföra några ärenden.
Han släppte av mig vid IKEA och åkte sedan till jobbet.
 
Jag började med att gå in på Stadium och köpa nya gummiskydd till våra stavar. Sedan blev det ett snabbt varv på IKEA. Där jag köpte plastpåsar, några plastburkar och klädnypor. Sedan mötte jag Stefan på kaféet som ligger i Coops entré. Vi drack kaffe med blåbärsbulle till innan vi åkte vidare till Sportson som ägs av en gammal arbetskamrat till Stefan. Där köpte vi nya däck och pegs (trickpinnar) till Melkers cykel. 
Vi hann hem och ställa bilen på uppfarten innan det var dags att hämta Melker i skolan.
Efter att vi ätit sen lunch gjorde Stefan bytte Stefan däcken och monterade pegsen.
 
Vid fyra kom Sandra och hämtade honom. Vi åkte och handlade middagsmat.
 
 
På kvällen satte Stefan upp min tavla på väggen. Det blev fint. Fast jag ser nu att den nog måste upp lite till. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback