Jobbig vecka igen...

I onsdags var det så dags att köra Stefan in till Karolinska. Han skulle skrivas in inför operationen på torsdagen.
Vi var på KS kl. 19.
Han skrevs in och fick sin sängplats mm.
Vid åttatiden åkte jag hemåt igen.
Jag hade svårt att somna på kvällen. Det är en del tankar som snurrar i huvudet.
11,30 på torsdagen opererades han. Klockan 21 ringde jag till avdelningen och fick veta att han just kommit tillbaka och höll på med sin mobil. Strax efter ringde han. Han lät pigg och det hade gått bra. Han hade inte speciellt ont. Det kändes så bra att höra och den kvällen somnade jag lättare.
Fredag förmiddag ringde han. Det hade varit riktigt krisigt på morgonen. Plötsligt rasade blodtrycket och var enligt sköterskan ner på 60/40 och dom kände ingen puls. All personal hade samlats runt honom och det togs EKG för att utesluta hjärtinfarkt. Han fick syre och blod och efter ett tag ökade blodtrycket igen.
Jag åkte dit efter jobbet och då var han fortfarande väldigt trött och hade ont. Läkaren kom medan jag var där. Han sa att Stefan skulle stanna kvar över helgen och att han skulle få två påsar blod per dag. Tråkigt. Jag hade ju sett fram emot att han skulle få komma hem och vi skulle ha en lugn och stillsam helg. Jag stannade kvar ett par timmar och åkte sedan direkt hem. Jag ville inte träffa någon och utsätta mig och oss för alla förkylningar som grasserar runt oss.
När jag kom hem hade Sandra varit och lämnat en jättefin blomgrupp till oss. Den var från båda barnen med familjer. På ett kort stod det att dom tänker på oss. Vår älskade fina ungar. 
Bara en liten stund efter att jag kommit hem ringde Sandra mig och var ledsen. Hon hade fått veta att en kompis till henne drabbats av en hjärntumör. Så jäkla sorgligt. Mitt i livet och med små barn. Det borde inte få hända. Det är så ledsamt. Jag tänkte mycket på henne när jag skulle somna.
Det blev en ensam och trist fredagkväll. Jag tittade på På spåret och Skavlan innan jag gick i säng.
På lördag förmiddag ringde Stefan och sa att han nog skulle få åka hem i alla fall.
Jag åkte dit till besökstiden började kl 13.
Nästan direkt fick jag gå och hämta ut hans medicin och efter några timmar kände han sig redo att åka hem. Hans rumskompisar hade redan åkt och han var ensam kvar.
Det var skönt att få ta med honom hem. 
Vi tog det mycket lugnt. Åt god middag, helstekt fläskfilé, potatisterrin och rödvinssky, och tittade på Stjärnorna på slottet.
Det blev lite stök i natt då Stefan fick böka lite med katetern, men det gick förvånansvärt bra ändå.
I dag har vi tagit det fortsatt lugnt. Jag har varit en sväng till Maxi och handlat. Jag har dammsugit och strukit tvätt.
Stefan ville ha spagetti och köttfärssås till middag. 
Efter middagen har vi tittat på TV och jag har pysslat med datorn. Lagt in ett löneprogram mm.
 
Jag har fått svar på min arbets EKG som jag var på i fredags. Jag har inte fler dubbelslag under belastning men jag har lätta EKG-förändringar som dom vill kolla mera på. Jag ska först på Ultraljud den 6 februari och den 20 + 21 eller 22 ska jag på myocardscint (?).
Jaha! Kan det inte vara bra nu.
 
Den fina gruppen som vi fick av barnen.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Pia

Styrkekramar !
Våren kommer snart så det kommer att kännas ljusare !

2013-01-27 @ 22:27:11
Postat av: Sandra

Ja... vad ska man säga? Jobbiga månad!
Hoppas det går bra med hjärt-historien nu oxå..

Kraaaaam!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback