Fonus och homoepatbesök....

Veckan gick verkligen snabbt.
I måndags var en jobbig dag då vi var till Fonus för att planera pappas begravning. Jobbigt och känslosamt.
Besöket tog en dryg timma. Begravningen bokades till torsdagen den 31 januari. Vi bestämde musik, blommor och dikter. Dels till annonsen och så även en som prästen ska läsa.
Vi gick in på blomsterhandeln intill och köpte en fin tulpanbukett till personalen på pappas avdelning och en ros till pappas favorit: boendevärdinnan Nettan.
När vi var klara där åkte vi till kyrkogården för att titta hur det ser ut vid ask-lunden. Där får man en egen liten sten med namn och födelse och dödsdatum. Man får vara med vid urnnedsättningen och man vet då vart askan finns. I en vanlig minneslund får man inte vara med eller veta vart askan hälls. Mamma är rädd för att det inte kommer att skötas och vi beslöt att det blir vanlig minneslund.
Därefter åkte vi till Eurostop. Mamma, Inger och Eva åt på Mc D och jag köpte sallad på Maxi.
Efter lunchen åkte vi till Ärlinghem för att tömma och städa pappas rum. Det kändes lite jobbigt att städa ut honom.
Personalen kom och kramade om oss och frågade hur det var. Nettan blev så rörd över blomman att hon nästan började gråta.
När vi gjort allt klart gick vi bort till torget där vi bjöds på fika. Mammas och pappas "gäng" anslöt och vi satt länge och pratade med dem. Alla talade om hur saknad pappa var. han var väldigt omtyckt trots att han inte kunde tala.
Nettan kom och pratade med oss länge, länge. Hon och pappa hade en jättefin kontakt och förstod varandra trots afasin.
När Inger och jag packat in allt utom möbler och sådant som skulle skänkas till pingstkyrkan i min bil åkte vi hem till mamma.
Vi var helt slut alla fyra. Vi slappade och pratade tills Thordan kom och han och Eva åkte för att hämta det sista och städa färdigt. Inger och jag lagade middag. Även Stefan anslöt och något senare även Kimmen.
Tisdag morgon hade jag tid hos en homoepat för att försöka komma tillrätta med min mage och mina arytmier. Besöket tog drygt två timmardå hon tog reda på så mycket som möjligt om mig. Detta för att få en helhetsbild av mig och mitt liv.
Hon kunde konstatera att jag är väldigt sned i ryggen. Vilket jag hört tidigare. Detta kan påverka bl.a. hjärtat. Något jag också misstänkt. Hon vill att jag besöker en osteopat som kan titta på min rygg. Hon vill också att jag tar prov på sköldkörteln då jag har det i släkten och för att jag är darrig. Sedan tyckte hon att jag skulle be att få byta min blodtrycksmedicin mot en nyare variant. Tenormin kan ge diarre vilket jag har problem med.
Jag ska återkomma till henne i april igen.
Efter det besöket tog vi oss tillbaka mot Märsta i ruskväder. Det snöade och var halt. På en sträcka av en knapp mil såg vi 6 taxibilar som kört av vägen eller krockat plus ytterligare en personbil som krockat och höll på att bärgas.
Jag var tillbaka på jobbet precis efter lunch. Sedan jobbade jag in en timma och 15 minuter på kvällen. När jag kom hem bjöd Stefan på Fisksoppa från Menton som han gjort iordning. Jättegott.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback