Kalashelg

I fredags fick jag jobba eftersom jag var ledig i torsdags eftermiddag. Vi tackade av en av killarna som slutade. han bjöd på tårta. Eftermiddagen blev lugn. Stefan mådde inte bra. Feber och ont i magen.
Lördag förmiddag var vi på Coop och handlade lite som jag missat till Portersteken jag skulle tillaga. När vi kom hem satte jag igång med den. 1,5 tim skulle den puttra i grytan. Jag hann med 1 tim innan det var dags att gå över och gratulera grannen Eskil som fyllde år. Vi hade köpt två gammeldags pelargoner till honom. Det är hans favoritblommor. Mycket gott till fikat bjöds det på. När vi kom hem fortsatte jag med portersteken. Det blev riktigt gott. Såsen var nog den godaste jag ätit. Efter middagen gjorde jag en matsedel och inköpslista för kommande veckan.
På kvällen blev det tv-tittande och tidigt i säng. Jag var så trött.
Idag på förmiddagen åkte vi till Maxi och handlade efter min lista. Stefan skulle passa på att tvätta min bil medan jag började handla. Typiskt nog funkade inte tvätten. Jag får fortsätta köra runt i min smutsiga bil en vecka till.
På hemvägen hämtade vi upp mamma. Jag hjälpte mamma med några betalningar innan vi åkte ner till Åströms för att fira Melker som fyller hela 8 år idag. Vad har alla dom åren tagit vägen. Det var ju inte länge sedan han var en liten skrutt. Även idag blev det gott fika. Nu får det bli smala linjen ett tag framöver. Tårta tre dagar i rad är lite väl mycket.
Till middag blev det stekt makrill med stuvad spenat och kokt potatis. Gott!
Under dagen har det snöat till och från. Ömsom stora flingor ömsom hagel.
Nu har vi tittat på Mästarnas Mästare. I morgon är det arbete som gäller. En vanlig vecka. Jobb mån-torsdag och kör på torsdag kväll.

Portersteken

Melker med presenten från oss.  (Bild lånad av Sandra)
 
Melkers smarriga tårta.

Dagens middag. Makrill md stuvad spenat och kokt potatis.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback