Härlig vårsöndag...

 I dag hade vi inga måsten.... Visst finns det massor av grejer att ta tag i hemma. Strykning mm. Men inget som måste göras omgående.
Vi bestämde oss för att åka in till stan och ta en promenad på Djurgården.
Vi parkerade nedanför Djurgårdsbrunns Värdshus och tog oss längs Djurgårdskanalen ner mot Blockhusudden.
Vi var inte direkt ensamma. Det var väldigt mycket folk som promenerade. I solen var det riktigt härligt. Vi hade tänkt ta något att äta på Pontus by the Sea där vi ätit ett par gånger förr. Men det fanns inte kvar! Där det legat fanns nu bara en rivningstomt kvar. Det var visst några år sedan vi var där senast :)
Vi gick tillbaka mot bilen och Djurgårdsbrunns Värdshus. Där var det fullt av folk i trädgården och lång kö vid dörren.  Det fick bli en Gourmetrulle (Tunnbröd med mos, rostbiff och steppsallad) i Apotekskiosken på andra sidan gatan. Även där var det lång kö men det gick i alla fall snabbare. 
Vi satte oss i solen och åt. Äntligen kändes det som om det är vår på gång.
När vi kom hem drack vi kaffe i uterummet. Jag var ute och kikade om jag skulle se några fiskar i dammen. Och det verkar som om de flesta klarat den långa kalla vintern. Jag såg flera yngre guldidar, kul. Stefan röjde lite i trädgården och jag lagade middag. Idag blev det Köttfärslimpa med gratinerade tomathalvor och potatispuré (ur Morberg lagar Husmanskost). Det blev riktigt gott.
I kväll har vi tittat på Mästarnas Mästare.
 
 
 
Under isen skymtar två av våra gamla Guldidar. Dom var skygga och simmade iväg direkt när jag kom fram till kanten. Senare i sommar kommer dom att komma fram för att få mat när man närmar sig dammen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback