Side dag 5

Som vanligt åt vi frukost i solen på balkongen. Idag var det varmare och vindstilla. Jag satt med ena armen i sol innan jag hunnit smörja mig och det märktes direkt. Sedan blev det poolen i ett par timmar fram till lunch som vi åt på Mehmets Kitchen. Åh, jag saknar La Tasca mer för varje dag. Utbudet är tätt dåligt vid lunchtid. Efter lunch blev det ytterligare någon timma vid poolen. Jag läste ut min bok Porto Francos väktare av Ann Rosman. Jag gillar hennes böcker och hon har gjort mig nyfiken på Marstrand och öarna i näheten. Jag började sedan med Jag ska fånga en ängel av Håkan Östlund. Det första jag läser av honom. Stefan har läst flera av hans böcker och gillat dem. Vi har rätt lika smak.
Vid femtiden gick vi in mot Side City. Vi hittade en mycket närmare väg nu. Jag tycker att det är superjobbigt att gå på ställen där dom hela tiden "sliter" i en. Först kommer en inkastare och tjatar. Det hjälper inte att säga nej. Dom följer efter en och tjatar. När dom väl ger upp kommer nästa och nästa. Restaurangerna ligger tätt. Man vågar nästan inte stanna till och titta på något för då är dom genast där pch tjatar. Även om jag vet att det är detas kultur tycker jag det är jobbigt. Vi stannade till i Turkiska Ullared och skulle handla lite till barnen. Då visar det sig att vårt Ica Master Card är spärrat i Turkiet bl.a. Vi hade inte så mycket kontanter med oss att vi vågade använda dem innan vi ätit så vi fick lämna kassen och återkomma. Vi gick en vända genom stan och kollade på alla gamla ruiner innan vi åt på Moonlight Restaurant. Gott men inte lika gott som på Ottoman där vi åt förra gången vi var inne i city. Därefter var det dags att gå tillbaka till hotellet. Vi hade tillräckligt med kontanter kvar för att lösa ut varorna på Ullared. Stefan lyckade dessutom pruta ner det ytterligare. På hotellet var det Turkisk underhållning med dans. Vi tittade på det en stund innan vi gick till rummet igen. I morgon blir det stranden igen och på eftermiddagen ska Stefan gå och få massage.
Då ska vi se om jag kan ladda upp lite bilder.

Här behöver man inte resa sig ur solstolen om man blir sugen på något drickbart. Dom går runt med drinkvagn. Man kan även köpa melon.

Det finns hur mycket såna här pelare som helst i Side. En del står kvar helt eller delvis och överallt ligger detdelar av pelare som rasat.

Jag som inte varit i Svenska Ullared på säkert 20-25 år. Men här var vi in i alla fall. Något mindre än det svenska varuhuset. Här kunde man bl.a köpa 25 par strumpor för 100 kr. Undrar hur kvaliten är då?

 

Rester av gamla hus

En port vid sidan av den gamla  amfiteatern

Solnedgång över havet

Köttnoisetter med grönsaker och vitlök. Det skulle ha varit rödvinsås enligt menyn men den glömde dom kvar i köket. Det var gott men alldeles för mycket.

Ruiner i kvällsljus

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback