Side dag 4

Startade som de tidigare dagarna med frukost på balkongen. Sedan packade vi väskan och gick ner på stranden. Det är ca 500 m att gå. Vill man kan man ta buss alldeles utanför hotellentren. Vi var lite osäkra på hur det skulle vara där och vågade inte ta med oss några värdesaker. Vi ville ju kunna bada samtidigt. Men det var inga problem. Det jättefint. Rent, snyggt och välordnat. I kanten av området satt en vakt. Kanske för att hålla försäljare mm borta. Vi hyrde varsin solstol och parasoll. Det här hotellet är ett cashfree hotel. Det innebär att man aldrig betalar med kontanter i butik och restauranger. Vid incheckningen fick vi ett chargecard som vi visar upp när vi beställer eller handlar. När vi sedan checkar ut får vi betala det vi "handlat". Samma sak när vi hyrde solstolarna. Efter ett tag kom dom och frågade om vi ville ha något att dricka. Vi beställde varsin öl. Även strandbaren var ren, fräsch och trevlig. Jag åt en Chicken Döner wrap och Stefan åt Mix omelett.
Vi var kvar på stranden till halv fyra.
Efter dusch och lite slappande på rummet tog vi en promenad till ett litet samhälle intill. Vi sökte en supermarket med större utbud än den på hotellet. Vi hittade två butiker men utbudet var snarlikt men betydligt billigare. Vi köpte ketchup, 6 st ägg, 1 frp servetter och en långfranska. Totalt 7,50 TL. Ca 30 kr. Brödet kostade ca 3 kr.
Tillbaka på hotellet handlade vi bacon och spagetti mm. När vi kom till rummet upptäckte vi att baconpaketet på 150g kostade 65 kr!!! Kan det vara för att det är till stora delar muslimskt. I de båda andra butikerna hade dom överhuvud taget inget bacon.
Nu i kväll har vi ätit Carbonara på balkongen. Smakat på det vin som stod på rummet när vi kom. Vinet var inte världsklass direkt. Långt därifrån men carbonaran var god.
Nu sitter vi på balkongen och njuter av värmen, syrsorna och en egengjord variant av Irishcoffe. Gevalias cappuccino med lite, lite whisky i. Mycket godare än den vi beställde i baren härom kvällen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback