Fredag 16 november 2012

Startade dagen med en liten sovmorgon vilket var riktigt skönt. Stefan jobbade med mail och telefonsamtal på förmiddagen. Sedan åkte han på spinning medan jag röjde undan lite här hemma.

När han kom hem hade han med sig en bukett rosor i samma färg som jag hade i min brudbukett. 

Här ser dom lite gulaktiga ut pga blixten men dom är mer aprikosa.

Efter lunchen åkte vi till Akademiska där Stefan hade återbesök hos sin ögonläkare. Han fick positiva besked då trycket i ögat gått ner ganska rejält. Sedan var det dags att åka till polisen och ansöka om nya pass. Vi har ändrat en bokstav i efternamnet och måste därför ha nya pass. Mitt gamla går ut i vår så jag var ändå tvungen att skaffa nytt till nästa resa men Stefans pass var bara ett år gammalt. Det gick snabbt och smidigt. 350 kr var kostade det.

Efter det satte vi oss i bilen och åkte mot IKEA. Vi hann inte långt innan min mobil ringde. Dolt nummer. Först tänkte jag strunta i att svara då det börjat ringa försäljare även till mobilen. Som tur var svarade jag ändå. Jag hade tappat min plånbok hos passpolisen och kunden efter oss hade lämnat in den. Jag fattade inte hur jag kunnat tappa den. Den låg i min innerficka och jag hade inte tagit upp den där. Den måste ha glidit ur när jag lade min jacka på pallen inför fotograferingen. Tur att människor är ärliga. Jag hade inte så mycket kontanter men alla kort låg ju där. Jobbigt om man behövt spärra och skaffa nya.

På IKEA gick först och fikade. Cappucino med en sliskkaka till. Ångrar mig ALLTID när jag tagit en sån sliskig bit. Att man aldrig lär sig. Kanelbulle hade varit mycket godare.

Efter fikat gick vi ner till lampavdelningen och letade efter en lampskärm till mammas sänglampa men det visade sig att dom inte säljs löst. Dåligt då den gamla skärmens innermaterial smulats sönder. 

Vi köpte vita och röda sevetter till mamma och en förpackning röda blockljus till oss själva. 

Därefter åkte vi till Coop Forum och handlade till middagsmaten. Jag skulle ha tag på Bergtungafiléer men det hade dom inte utan rekommenderade deras fina rödspätta istället. Medan jag betalade passade Stefan på att gå på toa innan hemfärden.

På väg ut mot motorvägen saknade han sin plånbok. Han letade men den fanns ingenstans. Bar aatt vända. Han sprang in på Coops toa och letade, frågade i informationen om någon hittat och lämnat in den. Men inget napp.

Vi åkte vidare till IKEA. Han sprang in och fick tag på en tjej som visade sig vara "kundinformationen". Han frågade om dom hittat en plånbok och det hade dom! När han sagt sitt namn kunde de konstatera att det var hans. Snacka om tur! Först min plånbok och sedan hans och båda fick vi tillbaka. Vi borde ha köpt en trisslott!

Väl hemma igen fixade jag middag. Räkfylld rödspätta med blomkålsmos. Riktigt smarrigt blev det.

 

 

Räkfylld bergtunga med vitvinssås

2 pers

Fiskrullar

4 bergtungafiléer (jag hade rödspätta)

1 dl skalade räkor

150g philadelphiaost

Lite citronsaft och dill

1 dl vitt vin

Blomkålsmos

½ Blomkålshuvud

salt, peppar

50 gr Philadelphiaost

Vitvinssås

Skyn från fisktillagningen

2 dl creme fraiche

Hackad dill

1 fiskbuljongtärning

Sätt ugnen på 175°

Blanda skalade räkor (jag delade dem i två bitar) med 150 g philadelphiaost, lite citronsaft och hackad dill.

Salta och peppra fiskfiléerna och lägg en klick av ost/räkröran på varje filé. Rulla ihop dem och lägg i en mord ugnsfast form. Häll på vinet. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.

Dela blomkålen i små buketter. Koka i lättsaltat vatten i ca 15 min. Mixa tillsammans med 50 gr philadelphiaost. Smaka av med salt och peppar.

Ta ut fisken och häll av spadet i en kastrull. Håll fisken varm med folie. Låt skyn koka ner lite tillsammans med fiskbuljongtärningen. Vispa ner creme fraiche och dill. Blanka av med en lite klick smör.

Servera med grönsaker.

Kvällen tillbringade vi i soffan framför TV:n. Dobidoo och Skavlan.


Kommentarer
Postat av: Mimmi

Två plånböcker som försvinner och återfinns samma dag!

Ja vad skall man säga. Tala om tur och skönt för dig att du inte ens hann upptäcka att den var borta.

Svar: Ja, det är nästan ofattbart att det kan hända på samma dag. Ja, det var verkligen tur att jag inte hann upptäcka det själv. Man blir ju så hispig när man inte hittar plånboken.
Marianne

2012-11-19 @ 07:24:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback