Barcelona....del 4

Vår sista dag i Barcelona. Hotellet skulle lämnas senast kl. 12.
Vi sov ganska länge. Efter frukosten packade vi våra väskor. Checkade ut och lämnade väskorna i ett bagagerum.
Vi tog oss med tunnelbanan till Parc Güell. Det var en bra bit i uppförsbacke från tunnelbanan och upp till parken.
Detta är ytterligare ett av Gaudis verk.
Jag ser ut som jag är höggravid, men det är jag inte :)
Vi strosade runt i någon timma och tittade på alla konstiga skapelser. Det var varmt, fuktigt och backigt. Vi såg väl bara en bråkdel av parken med det fick räcka så. Benen var tunga efter några dagars travande.
Vi tog oss tillbaka till tunnelbanan. På vägen dit köpte vi en Messitröja som vi fått beställning på.
Tanken var att vi skulle gå en sväng på  Cortes de Ingles. Jag var ute efter ett par turkosa Capribyxor. Men varuhusen var stängda.
Köpcentrat på hamnpiren däremot var öppet. Vi tog en macka och öl på en servering innan vi tog tunnelbanan till hamnen.
Vi gick runt i butikerna men jag hittade inget som passade så vi tog oss tillbaka till hotellet.
Där tog vi en fika på serveringen utanför innan vi gick in och hämtade vårt bagage. Vi bytte om och fräschade upp oss lite på toan innan vi begav oss mot tunnelbanan igen. Åkte två stationer och bytte till tåget ut till flyget.
Resan hem gick bra. Vi var något lite försenade när vi landade på Arlanda runt 00,15. Där stod snälla Eskil och mötte oss. Så skönt!
När vi kom hem var det bara att tvätta sig, borsta tänderna och hoppa i säng. Stefan skulle på arbetsresa redan kl. 05,30 och jag skulle upp 06,30.
Det var svårt att koppla av och Stefan snarkade. Det var bara att vika ihop madrassen och släpa in den i Sandras rum. Där på golvet somnade jag någon gång runt 02,30.
Det blev en rätt tung måndag. Jag skulle ha haft syjunta på kvällen men som tur var kunde vi flytta den till onsdagen istället.

Kommentarer
Postat av: Josefina

Tack för din reseberättelse (vi ska till Barcelona i sommar)! Jättekul och intressant att läsa! Har faktiskt suttit och läst hela alltet högt för man och dotter. Mysigt!

Svar: Vad kul. Det var en mycket speciell stad. Mycket att se. Som jag skrev så är det bra att vara uppmärksam när man kommer i folksamlingar så att man inte blir av med värdesaker. Trevlig resa. Vi kommer nog att återvända så småningom.
Marianne


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback