Skolkande elever....

Kunde inte ha sagt det bättre själv:

Jag håller verkligen med
Elisabeth

I Kvällens Aktuellt intervjuvades en gymnasieelev. Han sa att hans självförtroende skulle knäckas om han fick se sitt skolk som siffror i betyget.
Bästa sättet att motverka det vore väl att se till att man tog sig till skolan då.
Mamman försvarade honom med att hans självförtroende redan hade blivit sämre då han valt en linje han inte riktigt klarade av. Byter man inte linje då. Varför skolkar man sig igenom en hel utbildning? Vad får man ut av det? Då är det väl bättre att antingen byta utbildning eller t.o.m söka jobb på Mc D eller liknande.

På min arbetsplats har vi då och då praoelever från Fordonsprogrammet. När killarna på verkstaden berättade att flera av dom som gått tredje året och alltså snart ska vara färdiga mekaniker inte ens vet åt vilket håll en skruv ska lossas, trodde jag att dom skojade. Men det gjorde dom inte. Så var det.
Om man väljer en sån linje borde man väl vara åtminstone lite intresserad av att skruva och meka. Vissa har dessutom sagt att dom inte är ett dugg intresserade av att bli mekaniker. Det övergår mitt förstånd varför man då väljer den vägen. Är det så att man bara är ute efter studiebidrag? Men blir man inte av med det när man skolkar?

Världen har blivit konstig eller också är det bara jag som blivit gammal.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback