Härlig helg......

...fick vi innan pärsen i dag.
I torsdags efter kören satte vi oss i bilen och körde mot Sandviken och Kungsberget. Sandra, Micke och barnen åkte redan på morgonen då barnen skulle gå i skidskola på förmiddagen.
När vi kom upp hade dom somnat efter dagens övningar.
Vi drack en kopp te innan vi gick och lade oss. Jag hade lite svårt att somna. Redan vid halv sju vaknade barnen till liv igen och efter ett tag gick vi upp och åt frukost. Barnen skulle till skidskolan kl. 9,30. Familjen gjorde sig iordning och gick iväg. Stefan och jag plockade undan och diskade innan vi gick och köpte kaffe.
Vi gjorde iordning matsäck och gick ut i backen lagom tills barnens skidskola var slut. Efter fikat fortsatte familjen att åka i de olika backarna.
Solen sken och det var riktigt skönt. Vi stod och tittade på dem när de åkte. Jag var så imponerad av Mathilda som alltid varit så rädd för allt nu svischade hon ner för backarna så stolt. Det var så att jag blev tårögd när jag såg det.
Lunchen åt vi vid en av grillplatserna. Nu hade även Sandras arbetskamrat M och hennes son T kommit.
Efter lunch provade Stefan och jag våra längdskidor. Det gick inte så bra. Felvallat. Det var så bakhalt att jag inte kom upp för den minsta backen. Vi harvade i alla fall på några vändor på plan mark innan vi gav upp. Vi gick tillbaka till lägenheten och tog en siesta istället.
På kvällen kom M & T och åt middag med oss. Vi tittade på första delen av Let's dance innan vi en efter en däckade.
Morgonen efter blev det i stort sett samma procedur. Solen sken men det blåste rejält. Familjen drog iväg till skidskola och backe medan vi röjde undan och gjorde matsäck som åts i en värmestuga vid barnbacken.
Stefan och jag gick till lägenheten och ordnade lunchbuffé på diverse rester.
Efter lunchen gjorde vi ett nytt försök med skidorna efter att Stefan vallat om. När vi kom till spåret satte Stefan på sig skidorna och åkte iväg. Det var is! Han for omkull på en gång nästan.
Vi bestämde oss för att gå till den delen vi åkte på dagen innan. Spåren var isiga och det låg en massa nerblåsta kvistar överallt.
Innan jag hunnit få på mig skidorna låg Stefan återigen på backen. Nu hade han slagit i armbågen ordentligt och hade ont i axeln. Då gav vi upp. Den träning jag fick var lite styrketräning genom att bära skidorna fram och tillbaka till skidspåren.
Vi gick och tittade på när dom andra åkte i backarna i stället. Vinden ven och det isade om kinderna. Melker ledsnade på att åka och följde med oss tillbaka till lägenheten, medan dom andra fortsatte att åka.
Även denna kväll åt M och T med oss. Senare såg vi på Andra chansen och tyckte att fel bidrag gick till Globen. Mathilda hotade med att flytta till Finland om The Moniker vinner hela svenska melodifestivalen.
Söndag och hemresedag. Upp tidigt. Vi åt frukost och började därefter städa. Vid nio stack familjen ut till skidskola och backar. Stefan och jag städade det allra sista innan vi satte oss i bilen och åkte hem. De andra fortsatte skidåkningen till sen eftermiddag.
Vi stannade till i Uppsala på vägen hem. Vi köpte en tvättställning på Jula. Lysrörsarmatur på Bauhaus och högskåp/garderob på IKEA.
Lite senare åkte vi till Maxi och köpte en platt-tv till mamma. Vi åkte dit och Stefan installerade den i hennes sovrum.
Inte förrän framåt åtta på kvällen kunde vi äta middag. Sedan blev det ganska tidig sänggång.


Mathilda och Sandra färdiga för skidåkning.

Picknic efter skidskolan

Redo för nya äventyr i backarna

Hela familjen Åström

Och här kommer lilla jag då.

Och Stefan

Backarna i kvällsljus som vi såg dom från vår balkong.

Efter balkongerna längst till höger syns gaveln på det hus vi bodde i. Det var alldeles nya och jättefina lägenheter.
Vi hade balkong ut mot barnbacken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback