Sista morgonen....

....i Göteborg tog vi det ganska lugnt. Stugorna skulle lämnas senast kl. 11. Det enda vi behövde göra var att diska och ställa in porslinet i skåpen och att ta ur lakanen ur sängarna.
Efter frukosten plockade vi in allt i bilarna och Sandra Ö tog ett gruppfoto på oss. Sedan var det dags att ta adjö av familjen Öhlin-Ekwall som skulle åka direkt hem. Vi andra tog oss in till Universeum som ligger precis intill Liseberg.
Vi var lite snabbare än Micke, Mathilda och Hasse så vi väntade in dem utanför entrén.
När vi alla var samlade åkte vi upp till Polarutsällningen där man kan känna på hur en storm på fjället känns.
Man kunde prova på att bygga en igloo och att prova snöskor och att sitta på en snöskoter.
Sedan tog vi oss ner våning för våning genom regnskogen och tittade på alla fiskar och djur som fanns där. Det var fuktigt och varmt.
Kl 13 hade man möjlighet att få klappa på en orm. Vi ställde oss i kö i en källargång och släpptes till slut in i en mörk aula. Nere på scenen stod en tjej och berättade om ormar. Vi fick lära oss att Sverige har fyra ormarter. Huggorm, snok, hasselsnok och gotlandssnok. Vi lärde oss att snoken faktiskt är giftigare än huggormen, men den har så små tänder att den nästan inte kommer igenom vår hud. Att världens farligaste orm dödat 10 person de senaste 100 åren. Sedan var det dags att klappa ormen. Flera av oss är ormrädda men vi klapade och kände på ormen i alla fall. Vi var otroligt stolta över oss själva som vågat göra det.
Efter ormvisningen ville barnen titta lite på barnens avdelning Jobbis.
Sedan var det dags för lite lunch. Bakad potatis med räkröra blev det för mig och Stefan.
Efter lunchen valde Stefan, jag, Sandra och Melker att påbörja hemfärden. Mathilda ville vara kvar så hon, Micke och Hasse gick in igen och vi gick till bilen.
Vid halv nio var vi hemma i Märsta igen.
Mina kvarglömda mackor hade som tur var legat i kylen hela tiden så jag tog dom och lade i bordsgrillen och vips hade vi smarriga varma mackor till kvällsmat.
Det var skönt att komma hem, men vi hade trevliga och mysiga dagar med våra älskade barn och deras familjer. Som en liten minisemester blev det.


Max matar änderna en sista gång innan hemresan.
Lite bröd hamnade i hans egen mun också.


Mathilda provsitter på snöskotern


Sandra och Melker i hajgapet.

Melker i barnens hängbro. Under simmar bl.a. olika typer av rockor.
En svärdfisk simmade över oss när vi gick i en glastunnel.


Mathilda och Stefan klappar ormen
Bilden har jag lånat av Sandra.

Här klappar Melker ormen och jag väntar på min tur.
Även denna bild lånad av Sandra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback