Göteborg och Liseberg

Fredag. Efter frukostbuffé gjorde vi oss i ordning för en dag på Liseberg.
Vi tog spårvagnen kl. 10,16. Liseberg öppnade 11. Vi hann gå in på Ica och handla lite frukt mm innan vi gick in i parken.
Familjen Åström som är nöjesfältsproffs tog täten. Det märktes verkligen att dom gjort detta flera gånger. Dom gick till garderoben och hyrde en förvaringsbox där dom kunde lämna ifrån sig det dom inte ville bära runt. Dom hade redan i stugbyn köpt åkband.
Vi andra satte oss och väntade. Sedan gick färden vidare till Lisebergsbanan. Den var dock stängd för service. Vi som inte varit lika smarta som Åströms köpte åkband i en biljettkur intill Lisebergsbanan. Vi stod i kö! Det skulle vi få göra flera gånger under dagen visade det sig.
Vi delade på oss en stund. Åströmarna drog iväg åt ett håll och Stefan, jag, Nicklas, Sandra oc Max gick mot småbarnsaktiviteterna där Max och Sandra åkte Farfarsbilar.
Efter någon timme sammanstrålade vi och åkte Kaninresan. Resten av dagen fortsatte ungefär så. Vi delade på oss i olika konstellationer och sammanstrålade då och då.
Sandra Å, Sandra Ö, Stefan, Hasse och Mathilda gick iväg och åkte den stora berg och dalbanan Balder. Nicklas och jag gick till Burger King för att Max skulle få lite att äta och sedan sova middag en stund.
Medan Nicklas gick en sväng med Max i vagnen satte jag mig och försökte ringa för att ta reda på var dom andra var. Ingen svarade! Det tog väl 30 min innan jag till slut fick tag på Stefan. Då visade det sig att dom fått lämna ifrån sig telefonerna när dom åkte Balder. Ingen fick ha några lösa prylar i fickorna.
Vi åt lunch på Trebello. God lasagne.
Sandra Å, Sandra Ö, Mathilda, Stefan och jag åkte FlumeRide. Jag skrattade hysteriskt. Sandra och Mathilda åkte i en annan "stock" och blev dyngsura. Jag klarade mig med lite vattenstänk.
Solen stekte och jag kände att jag blev bränd i nacken. Jag hade inte haft en tanke på att jag borde smörja in mig.
När klockan var 18 kände vi att det nog räckte för oss. Familjen Åström ville stanna till stängning 23. Innan vi lämnade Liseberg ville Stefan åka den nya attraktionen AtmosFear. När han varit borta en stund gick jag för att titta hur lång väntetid det var. Döm om min förvåning när det står 60+. Telefonen hade han lämnat hos mig så jag kunde inte få tag på honom. Det var bara att vänta. Sandra, Nicklas och Max gick i förväg för att handla lite till kvällens middag.
I nästan 1½ timme satt jag och väntade på att han skulle göra en åktur på 2 min.
Tillbaka i stugan åt vi grillade revbensspjäll och sallad. Även denna kväll var det stökigt och gapigt vid stugorna runt oss. 23,09 fick jag ett sms från Sandra. Dom lämnade Liseberg. Efter 12 timmar! Strax före 24 var dom tillbaka vid stugan. Då hade det lugnat ner sig lite i stugbyn. 6,30 vaknade jag av att någon bultade på en dörr. Oavbrutet bultande i säkert en kvart innan det blev tyst igen. Suck.

I väntan på spårvagnen.

Max och Sandra åker Farfarsbil


Kainresan.

Micke, Melker, Nicklas, Max och Stefan har åkt klart.

Sandra med två Lisebergskaniner som Max inte ville krama.

Micke, Malthilda och Hasse åker Kållerado. Det var den enda bilden jag lyckades få med Mathilda.


En utslagen liten Max som ville ha mitt skärp på sig när han skulle sova.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback