En ganska vanlig dag.....

...även idag!
Jobbade till 16,45. Sedan åkte jag direkt hem.
Stefan kom instormande 17,30 med lasagne som han köpt i en italiens butik i Uppsala.
Men han hann inte äta utan stack direkt ut i förrådet och drog fram gräsklipparen. Han hade sett på molnen att det regnade en bit bort. Snabbt klippte han våra 1047 kvm gräsmatta. Det tog drygt 30 min. Precis när han kommit in öppnade sig himlen. Det fullkomligt vräkte ner.
Medan jag fotograferar en fjärlig som satt sig på glasdörren kämpar Stefan med gräsklipparen
Jag tror att det är en Vitgräsfjäril.
Vi satt i uterummet och åt med regnet trummande mot plasttaket. Sedan lika plötsligt som regnet startade, loka plötsligt tog det slut efter någon halvtimme.
Klockan sju kom Sandra och barnen och hämtade oss. Vi åkte upp till Maxi och handlade maten till midsommarafton.
Halv nio var vi färdiga och Sandra skjutsade hem oss igen.
När varorna var inplockade i skåp och kyl satte vi oss i uterummet med lite rabarberpaj och vaniljgrädde.
Vi satt och läste våra böcker en stund innan vi gick in och tittade på TV.
Jag har börjat på en bok som Stefan fick i julklapp av mig.

Det fördolda av Hjort och Rosenfeldt.
Det fördolda är den första i en serie kriminalromaner med psykologen Sebastian Bergman, en specialist på gärningsmannaprofiler, i huvudrollen. Hjorth/Rosenfeldt gör med denna bok årets största svenska deckardebut.

Det börjar med ett samtal till polisen. En sextonårig pojke, Roger, är försvunnen, och hans mamma är orolig.

Polisen i Västerås rycker ut, efter ett par dagars schabbel då ärendet blivit liggande. Haraldsson - som egentligen borde vara hemma för att befrukta sin hustru - får ansvar för sökandet. Så gör man ett fruktansvärt fynd i ett träskområde och tragedin är ett faktum.

Psykologen Sebastian Bergman, profilerare och en av Sveriges främsta experter på seriemördare, befinner sig i Västerås för att röja upp dödsboet efter sin mamma. Sedan han förlorade sin hustru och sin dotter i tsunamin har han dragit sig tillbaka från allt polisarbete. Han är känslomässigt avstängd, befinner sig lätt på dekis och har återfallit i ett tidigare sexmissbruk.

Men Rikskrim - som tagit över fallet - behöver hans hjälp. Sebastian Bergman finner sig för första gången på mycket länge indragen i en mordutredning. Han blir alltmer engagerad, och har dessutom sina högst personliga motiv för att vilja få tillgång till ett polisregister.

Alla ledtrådar pekar mot den fina Palmlövsskolan, där Roger gick. En till synes perfekt miljö, med allt större sprickor i fasaden.

Det fördolda
är intelligent och spännande underhållning som inte släpper greppet. Hjorth/Rosenfeldt har pondus i berättandet och ett driv som gör att allt sitter på plats redan i denna bok, som är den första i en serie med Sebastian Bergman i huvudrollen. Det är sträckläsningsläge. 
Det låter spännande vi får väl se vad jag tycker när jag läst klart den.
I morgon blir det sill-lunch hemma hos Martin på jobbet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback