Bestorp, Rimforsa Marknad och Kisa

Fredag förmiddag packade jag medan Stefan jobbade några timmar. Halv elva packade vi in väskor och oss själva i bilen och styrdr kosan söderut mot Linköping och Bestorp. Eftersom dom varnat för en massa trafikproblem längs E4 tog vi vägen via Enköping och Strängnäs i stället.

Vi stannade och fikade strax efter Strängnäs. Det var en handelsträdgård med mysigt kafé. Vi drack kaffe och åt goda ostmackor. Innan vi åkte vidare tog jag en sväng i butiken som hade massor av trevliga prylar. Vi gick också in på Willys och köpte frukt, vatten och lite annat.

Vi var framme i Bestorp vid tretiden. Kerstin hade maten färdig när vi kom.

Kvällen tillbringade vi i deras uterum där vi satt och pratade tills det var dags att krypa i säng.

Efter frukosten på lördagen åkte vi till Rimforsa och den årliga marknaden.

När vi åkte in i Rimforsa tornade hotfulla mörka moln upp sig på himlen. Vi parkerade och delade sedan på oss. Stefan och jag tittade på loppisen medan Iffe och Kerstin gick till auktionen.

Jag skulle inte ha någonting hade jag sagt men så fick jag se några kaffekoppar som ropade på mig. Köp oss, köp oss....

Jag har koppar stående hos Birgitta som hon tagit med från sin dotters loppis och som jag ska titta på men jag kunde ändå inte låta bli. Tyvärr fanns det bara fyra koppar och åtta fat. Vi fick dom för 20 kr och jag slog till direkt. Jag vill dricka mitt kaffe ur tunna koppar och det finns inte att köpa i butikerna längre.

När vi betalat gick vi för att leta efter Iffe och Kerstin. Vi hittade dem tillsammans med en fotograf/journalist från Kinda Posten. De hade hittat en kompostkvarn och en gammal digitalbox som Iffe köpt. Nu blev dom fotograferade och intervjuvade för tidningen.

Precis när vi kom fram till bilen för att lämna ifrån oss våra fynd öppnade himlen sig och det blixtrade och åskade för fullt. Vi valde att åka vidare till Kisa då. Det är ju ingen hit att gå på marknad i ösregn.

I Kisa gick vi in på Sandströms som alltid när vi är där. Jag fyndade några t-shirts och ett par capribyxor och Stefan hittade två skjortor och ett par byxor.

I skoaffären Skon vid bron hittade jag ett par skor som var precis de jag sökt. Då passade inte storlekarna. 37 som jag vanligvishar var för trånga och 38 var alldeles för stora. Synd.

Vi fikade på Café Colombia innan vi åkte tillbaka till Rimforsa igen.

Nu var det uppehåll och vi passade på att köpa en del prylar som jag tänkt att jag skulle köpa. Precis när vi satte oss i bilen började det regna igen. Nu åkte vi vidare till Åtvidaberg där vi åt sen lunch på Golfklubben.

På kvällen var det meningen att vi skulle ha åkt till Bergs slussar och åkt ut på räkfrossa med MS Vasa Lejon. Det var bokat och klart men vi valde att avboka det. Istället köpte vi med oss räkor och gott bröd och åkte tillbaka till Bestorp och stugan. På vägen dit forsade vattnet över vägen på en massa ställen. Grusvägar hade djupa fåror där vattnet forsat fram.

Två hägrar klafsade runt på en vattensjuk åker nedanför stugan. Senare på kvällen hörde jag dem trumpeta.

Vid stugan var gräsmattan alldeles vattensjuk och det plaskade om fötterna när vi gick. Taket till uterummet hade läckt och bordet och dynor i stolarna var dyngsura. Det måste ha vräkt ner massor av regn på mycket kort tid.

Vi fick senare veta att just Bestorp hade drabbats extra mycket av regnet.

Idag såg det ut så här på en åker i närheten av Bestorps samhälle. Det ser mer ut som en sjö.

På kvällen hade vi egen räkfrossa och satt sedan och pratade till halv tolv.

Efter frukosten i morse packade vi in våra väskor i bilen tog adjö och återvände hem till Märsta.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback