Barnvakt

I går var jag på plats hos Nicklas, sandra, Max och Ronja 06,45.
Strax efter 7 åkte Sandra och Nicklas med Sandras farmors flyttlas ner mot Finspång. Meningen var att även Ronja skulle ha åkt med. Det känns lite osäker för mig ensam att ha koll på dem båda två. Ronja är ju inte så glad åt Max och hon är ju en ganska stor hund. Även om hon är otroligt snäll och förmodligen inte skulle göra Max något så är det lite jobbigt att ensam försöka hålla Max i från henne. Han är ju så nyfiken den lille krabaten.
Max och jag lekte tills det var dags för hans middagslur. Då tog vi en promenad i det soliga men fruktansvärt blåsiga vädret. Det tog inte lång stund så sov han. Han fick stå på förstutrappen och sova medan jag satte mig att läsa en stund. 1½ timme sov han sedan var det full fart igen.
Max mormor kom och sa att Ronja tyvärr inte fick plats i bilen när dom skulle åka så hon var kvar i mormors hus. Det gick väl ingen nöd på henne där men på eftermiddagen gick jag upp och hämtade hem henne, Stefan skulle ju snart komma. Vi tog en promenad till i blåsten och när vi varit hemma en stund dök han upp. Ronja som älskar sin "farfar" blir helt galen när han kommer. Hon började skälla plötsligt, men jag såg inte att någon kom. När jag kollade upp Ronja satt hon uppe i soffan och tittade ut genom fönstret och gnydde och skällde. Då fick jag se Stefan. Jag släppte ut Ronja så att hon fick möta honom.
Resten av eftermiddagen lekte vi med Max.
När det var sovdags skulle Stefan natta en mycket trött Max medan jag gjorde middag åt oss. Men inte ville han sova. Han fick en macka och satt med oss medan vi åt. Strax efter åtta skulle jag gör ett nytt nattningsförsök men just då kom mamma och pappa hem så det var ju ingen ide.
När Sandra efter en stund tog honom med in i sängen somnade han på två röda.
Stefan och jag åkte hem, trötta båda två. Han lite jet-laggad efter sin resa och jag efter en lång dag med en energisk med jättgosig 1½-åring. Vi somnade som två små barn vid 22-tiden.

Leka med ballong var roligt. Även Ronja tyckte att det var roligt. Men när hon fick tag på den så var det snabbt över ett tag i ballongen med hennes vassa tänder så var det bara pang och några slamsiga rester på golvet.

En liten busunge som lärt sig att krypa ner för trapporna.
Med tanke på att han är så mycket för tidigt född så är han otroligt klurig. Den lille herren.
Han vet hur man ska trycka på knappar och öppna upp prylar. Man får vakta honom hela tiden.

Farmors väska är spännande.


För att försöka hålla honom vaken en stund tänkte jag att vi kunde bada honom. Det brukar ju alla barn gilla.
Jag bad Stefan leta efter en badbalja eftersom dom inte har något badkar. Men efter att ha "kill-letat" :-) utan att hitta någon tog vi en vanlig plastback och det gick bra det med. (Den riktiga badbaljan stod vid skötbordet där Stefan letat).
Oj vad han plaskade och stänkte. Varje gång hanstänkte vatten i ansiktet gapskrattade han.

Kommentarer
Postat av: Sandra

Lille sötkorven!Kram kram!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback