Far och son eller far och son


Far?                                               Far?

Ja vem är fadern? 
Nya uppgifter har kommit fram. Ett DNA test hade kunnat lösa gåtan men båda "fäderna" är döda sedan många år. Vårt hopp står till en halvbror (om han nu är det). Ställer han upp på ett Y DNA test så kan man med 97% säkerhet säga om man har samma faderslinje.
Så här skriver dom i ett mail från www.pappatest.se som Stefan varit i kontakt med.

"Är Y DNA-profilerna samma hos testpersonerna är sannolikheten mycket stor (97%) att dom tillhör samma faderslinje. Detta kan enbart göras på män. Y linjen finns inte hos kvinnor".
Nu sätter vi vårt hopp till halvbrodern.

Hittade också denna text på deras sida.
Tyvärr behöver vi minst 6 hårstrån MED rötter (hårsäckar) för den traditionella analysmetoden. Men vi har nu fått en forensic (kriminalteknisk) robotanalysator som kan detektera mycket små mängder av DNA, t ex i en enda hårsäck eller från ett slickat frimärke på ett kuvert. Roboten kan också rädda prover vars DNA har degraderats av t ex felaktig förvaring. En tilläggskostnad av 995 kronor per prov kostar det att utnyttja analysroboten. Om det misslyckas får du betala ny avgift för ett nytt prov. Du kan välja robotanalysen på beställningssidan.Om den traditionella analysmetoden misslyckas kan det i vissa fall finnas tillräckligt med DNA för en robotanalys. I så fall kontaktar vi dig automatiskt. Vid analys av moderslinjen (mitokondriellt DNA) går det bra med hå rstrån utan hå rsäckar.
Brev med frimärken har vi i så fall att testa.

Bilderna i större format.
Kommentarer
Postat av: Jenny

Om man kikar på de nedre fotona så tycker jag att han den "undre" mannen med mustage verkar mest lik. Hårfäste, ögonbryn och underläpp stämmer ju väldigt bra.

Postat av: Christina

Vad spännande och kanske pirrigt också för den delen. Kan tänka mig att många tankar kommer i en sådan här process.

Det är ganska fantastiskt att teckninken har gått framåt så mycket att man kan testa på så lite.

Ha det gott, kram

2010-01-06 @ 15:59:23
URL: http://mammastina.blogg.se/
Postat av: Anonym

Helt klart den övre mannen på bilderna!

2010-01-07 @ 22:41:30
Postat av: sabina

OJ så svårt, men jag tycker nog att den undremannen och S är mest lika, Ögonbrynen, håret, ögonen, markerade linjen från näsan å ner mot munnen.Däremot är ju näsan på den övermannen mer lik Stefans, så jätte svårt, munnen och öronen är oxå mer lik den övremannens.Säger ändå den undremannen.SVÅRT förstår att man vill veta...

2010-01-09 @ 10:46:30
URL: http://grewe.blogspot.com
Postat av: JoVi

Nedre mannen, tror jag...

2010-01-09 @ 11:27:47
Postat av: Fresia

Väldigt svårt att säga, finns likheter i båda men jag tror på den nedre mannen. Finns fler likheter med den bilden än den övre. Men det skiljer ju i ålder också, den övre ser yngre ut vilket gör det svårare...

Men jag tror på den undre mannen. Hakan, munnen, näsan, ögonen, ögonbrynen ja, fler likheter än med den övre.Tråkigt ändå att ni inte har hittat ngr papper alls. Man vill ju veta iaf!

Lycka till i den fortsätta "undersökningen".

2010-01-10 @ 09:24:57
Postat av: Josse

Mannen till höger är mest lik mannen i mitten tycker jag. :)

2010-01-10 @ 09:43:22
URL: http://lumumma.rummet.nu/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback