Blodtryck och promenad

I dag var jag tillbaka hos företgshälsovården för att kolla mitt blodtryck.
Det har ju varit något förhöjt de tidigare gångerna men nu var det mycket bättre.
22/2  var det 150/80
7/4   hade det gått upp till 150/90. Då blev jag lite orolig. Jag vill inte äta mer mediciner men jag vill framförallt inte att trycket ökar med alla risker det medför.
Men så idag var det nere på 140/80 och det var godkänt. Det var en lycklig dam som lämnade sköterskan. Tog en sväng in på Carmen för att se om dom hade några gardiner som kan passa i vårt nyrenoverade rum. Det hade dom inte. Jag hittad lite i deras reahylla i alla fall.

Snäckskalsljuslyktor och ett fyrkantigt glasfat. Kanske att det blir fint till den röda soffan med turkos kuddar. Kanske ställer jag det i ett skåp eller säljer på nästa loppis. Den som lever få se.

När jag kom hem bytte jag bara om, tog mina stavar och gick kyrkrundan. 6295 steg, 2.604 mile, 4,2 km och gjorde av med 149,1 kcal (allt enligt stegräknaren).

Efter det åt jag upp min räkmacka som jag fick på jobbet i dag. Vi bjuds på det dom månader som vi passerar 1 mille. Dom andra tog sina till morgonfikat men jag sparade min till middagen.
Kanske inte den bästa middag med tanke på vår nuvarande kosthållning men jag är ju inte överviktig direkt och hade ju dessutom motionerat innan. I bland får man synda då.

Dags nu att förbereda morgondagens lunch. Helt enligt kostrådgivaren.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback