Död.. och matblogg.....

I eftermiddag har vi haft besök av 3/4 av familjen Åström.
Mathilda var hos en kompis.
Melker är knasig. Han tycker att det vore bra om Morfar var död för då skulle han kunna få en ny som har flera brädor i garaget. Ja mormor kunde också vara död, så att han kunde få en ny mormor. Och Pappa, och mamma och.... ja, alla vore bättre om dom var döda....
Jag tror inte att den lilla herrn vet vad det skulle innebära. Men nån ny morfar med flera brädor är nog inte jag intresserad av. Jag vill nog ha kvar den "morfar" vi har, med brädor eller ej.

Vi plockade av lite rabarber. Det är så otroligt mycket rabarber redan.
Sandra tog med sig en hel kasse rabarber hem.
Jag har gjort både rabarberpaj och rabarberchutney.
Chutney åt vi av till middagen och den var jättegod. Pajen ska sparas till Stefans dag.


Rabarbern växer och växer och växer......


Paj med havregryn och flagad mandel

500g rabarber i bitar
1 dl socker
1 msk potatismjöl

Pajdeg:
150g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 dl havregryn
1 påse/ask flagad mandel

Lägg rabarber i pajformen. Blanda socker och potatismjöl och strö över rabarbern.
Smält smöret. Blanda ner havregryn, socker, vaniljsocker och mandel.
Bred smeten över rabarbern.
Grädda i nedre delen av ugnen 225 grader 20-25 min.


Två flaskor chutney och ja, det är en gammal whiskeyflaska till höger.

Chutney

500g rabarber i bitar
1 tsk ingefära (färsk riven)
5 dl socker
2 st rödlökar hackade
1½ msk attikssprit 24% (jag tog 3 msk 12%)
3/4 dl vatten
1½ msk curry
2 tsk salt
2 tsk spansk peppar (jag tog red hot chilipepparkrydda)
6-8 torkade aprikoser i bitar

Koka rabarber, socker, ättika och vatten i 10 min. Tillsätt övriga ingredienser och koka i 30-40 min.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback