På turné igen.

Jag som hade sagt att vi skulle vara hemma och "bara vara" under julhelgen. Men nu har det ju blivit ett väldigt farande. Nyårets resa var dock inplanerad sedan länge.
Vid tretiden på nyårsaftonen kom vi upp till Tällberg och hotell
Dalecarlia 
Det var så vackert.

Gnistrande snö, solen som var på väg ner och runt 7-8 grader kallt.
Vi installerade oss på våra rum i en byggnad 75 m från huvudbyggnaden innan vi gick tillbaka upp till baren där det serverades lite plockmat. Trötta efter uppfärden tog vi därefter en liten tupplur innan det var dags att snygga till sig och gå och äta nyårsmiddag.

Eva och jag i våra tjusiga klänningar. 

Först blev det välkomstdrink i baren. Nåt rosa bubbel som jag inte gillade. Plötsligt fick Stefan se en av mina gamla arbetskamrater gå förbi oss. När han kom tillbaka hejade vi på honom och pratade några ord. Han var där med sin flickvän och ett annat par.
Vid 19-tiden fick vi gå och sätta oss i matsalen. Härligt att sitta och bara bli serverad. Inte behöva tänka ut vad vi skulle äta, laga till maten och sedan ta reda på disken.
Förrätt:


Helleflundracarpaccio med len blomkålscreme, sallad på hummer & granatäpple samt skaldjursgelé.

Mellanrätt:
Terrine på anka, fläsk och anklever med ragu på linser, rostade pistagenötter, torkade aprikoser och tryffelvinegrett.

Huvudrätt:
Renytterfilé med stekt svart trumpetsvamp. Serverad med mandelpotatisterrin, rostade kastanjer & fikon samt vitlökscremé & porvinssås.

Efterrätt:


Vit & mörk chokladterrin med blodapelsinsorbet och brownie crisp.
Obs! Vinfläcken under glaset var det servitören som gjorde. Inte jag.

Det var så smarrigt.
Till all den goda maten kunde man även köpa ett vinpaket. För.........425:- (Fyrahundratjugofem)/person!!! Alltså drygt 100 kr glaset!
Vi nöjde oss med två flaskor Norton, ett jättegott rött vin och vanligt vatten.
Efter maten var det underhållning i pianobaren. En jätte duktig kille vid namn Rickard Sigvardsson spelade och sjöng. Han var otroligt duktig och klarade de flesta typer av musik.
Vid tolvslaget serverades ett glas bubbel och utanför blev det fyrverkeri.Vi stannade kvar ytterligare någon halvtimme innan vi stöp i säng. Vi är verkligen riktiga partymänniskor.....haha!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback