Disney on Ice

I dag var det dags för Disney on Ice med barnbarnen. Vi tyckte att vi var ute i god tid när vi åkte 1 tim och 15 min innan det skulle börja. Normalt tar väl färden in till Globen 40 min. Men nu var det kö på Södra länken och på avfarten mot Globen stod det nästan still. Man blir verkligen förbannad när man ser hur en del bilister bär sig åt. Vi blev omkörda på insidan av en bil som sedan lite längre fram trängde sig in i kön. Därefter åkte han ut på utsidan och körde om ett antal bilar innan han på nytt trängde sig in i kön. Bilen var försedd med ett firmanamn och man har god lust att kontakta dom och berätta hur deras represent bär sig åt i trafiken. Nu var det bråttom så Sandra och barnen hoppade ur bilen och sprang före medan vi parkerade. Vi kom in precis när föreställningen startat. 
Temat i år var prinsessor vilket Mathilda ju gillar. Melker ledsnade efter första akten. Sandra och han stannade kvar utanför och Stefan och jag såg resten tillsammans med Mathilda.
Jag tyckte att det var ungefär samma föreställning som vi såg häromåret, men det var det tydligen inte. Mathilda hade järnkoll och visste exakt vilka skillnaderna var. Man slutar aldrig imponeras över hennes otroliga kom i håg. Hade jag bara hälften av det skulle jag vara supernöjd.

På hemvägen blev det ett snabbt stopp på Mc Donalds för lite lunch. Inte min favoritmat direkt men i bland är det ok.
Sandra släppte av oss hemma där vi hann med en snabb fika innan vi åkte och handlade. Nu har vi handlat mat för 2 veckor. Frukt och grönsaker kommer vi att få komplettera men resten ska nu räcka om vi följer matsedeln.
Så här långt har det ju gått bra. Inga onödiga köp. Mc D var ju trots allt mat.
Hem och fixade middag. Kanongod kyckling med basilikatagliatelle. Rätten hette faktiskt så och var väl kanske inte kanongod, men god. Resterna ska Mamma och Pappa få. Maten på deras äldreboende är allt annat än upplyftande. Trots att dom betalar 5312 kr för bara maten per månad. Idag på trettondagsaftonen fick dom Linssoppa till middag och som efterrätt en liten bit mannagrynspudding utan sylt eller saftsås. Ja, mathållningen på boendet är under all kritik och dom har ingen möjlighet att välja om dom vill betala för maten eller ej. Det är åtskilliga gånger som Mamma handlat mat och lagat till själv för att den serverade maten är så usel. Jag ska skaffa mig lite mer fakta och sedan skriva till kommunen och fråga hur man kan behandla äldre människor så.

I kväll har vi kollat på ytterligare två avsnitt av Mäklarna. Man kan inte annat än skratta åt Cecilia Frodhe och Kjell Bergkvist. Dom spelar ju så himla bra.

I morgon är det sista dagen på denna ledighet. Jag som tyckte att vi hade så himla många dagar ledigt, men dom har ju bara rusat iväg. Tur att det blir lite mjukstart på jobbet. Det blir ju bara onsdag, torsdag och fredag då vi slutar 13,15.


Den här fontänen finns utanför Globen Hotel. Vattnet har frusit till is och det är bara i toppen det fortfarande sprutar lite.Några av figurerna ur dagens Disney on Iceföreställning.Det här var det som Melker tyckte var roligast. Att en av dvärgarna lade sig på bordet och att dom åkte skridskor med stolarna framför sig.


Slutscenen då alla prinsar och prinsessor står i trapporna på det fina slottet.

Kommentarer
Postat av: Sandra

Tack för att ni följde med oss!

Jag tror jag måste ta och låna Mäklarna av er sen... det var så länge sen jag såg det nu :)Pöss!

Postat av: Lotta

Hej!

2009-01-06 @ 18:34:24
Postat av: Lotta

Hej!

Vad för slags boende bor dina föräldrar på, det verkar ju vara eget boende i ett sevicehus! Där jag har jobbat får dom som bor så, köpa matbiljetter dom väljer själva om dom vill äta i matsalen eller ej. För det är som du skrev hutlöst dyrt och fantasi lös mat oftast!

Hoppas att du får rättsida på det hela!Lotta

2009-01-06 @ 18:38:28
Postat av: Marianne

Hej Lotta.

Mina föräldrar bor i en egen lägenhet på ett äldreboende. Där finns ett antal lägenheter, ett låst demensboende och ett korttidsboende. Tidigare kunde de boende köpa matbiljetter men då mina föräldrar flyttade in för ca 1½ år sedan var det borttaget. I dag visade min mamma mig en bit av lax som dom fått till lunch. Den var så hårt stekt att den var helt torr. Hon kunde bara äta halva biten. Man blir så arg.

2009-01-06 @ 20:03:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback