Glad i dag.....

...är jag. I går startade äntligen kören igen. Vi förstod att det skulle komma mycket folk. Det gör det alltid första gången på terminen. Efter några gånger brukar det tunnas ut lite. Vi ville förståss stå där vi brukar, längst fram i "tarmen". För att vara säkra på att få dom platserna åkte vi TIDIGT. Jag åkte från jobbet vid tre-fikat. Hem och bytte om lite, hämtade vattenflaskan och textbladen. Jag hann med en snabb fika också. 15,57 hämtade jag Sandra, sedan bar det av mot Uppsala. Vi stannade på Subway och köpte varsin macka innan vi åkte vidare till Katedralskolan där kören håller till. 16,55 satt vi utanför aulan och käkade mackorna. Var vi först? Yes.. kören börjar inte förrän 18,45. Vi kände oss lite löjliga och fnittrade åt oss själva. Efter någon timme dök Heinz upp i trappan och vi kände oss ännu löjligare. Här sitter dom och köar kommenterade han. Jag svarade..tror du att vi längtat? Nä svarade han och skrattade lite innan han gick in i aulan. Strax efter dök Caroline upp och vi fick möjlighet att gratulera till Melodifestivalframgången. Även för henne förklarade vi att vi var tidiga för att vi längtat så. Ungefär en timma innan kören startade började det droppa in fler körmedlemmar. Stefan dök upp då också. Sedan kom det MYCKET folk. Stefan skulle köpa nytt körkort och det var tur att han hade ett gammalt redan för dom som har det har en garanterad plats. Det var visst många som inte kom in igår. Lite synd om dom som är nya och alltså inte hunnit köpa kortet, men dom kan inte släppa in mer än 400 i aulan. Och som sagt gamla körmedlmmar har företräde.
Körträningen var som vanligt rolig. Många skratt blev det. Och sjungande förståss. Caroline fick jätteapplåder och visslingar när hon kom upp på scenen.

Låtarna vi tränade på i dag var följande:
Terry Jacks   Seasons in the sun
Creedence  Down on the corner
Oh Lauras Release me
R said Freds I'm too sexy
ABBA:s Take a chance
Lennons Give peace a chance.

I ABBA låten fick vi dela upp oss och ena halvan skulle sjunga: take a chance, take a chance, take a, take a, chance, chance, och snabbt skulle det gå. Den halvan hamnade jag i. Det gick bra ett tag sen kom man av sig. Men det ska nog fastna vad det lider.

10 eller 31 maj blir det Berwaldhallen. Jag hoppas att det blir den 10 för den 31 kan vi inte. Vi misstänker att dom alternativa datumen har med eventuell medverkan i Melodifestivalens final att göra.

Någon gång under våren kommer Tommy Nilsson och hälsar på. Då ska vi sjunga en av hans låtar för och med honom.
Tidigare har vi gjort samma sak med Andreas Johnsson och Linda Bengtzing. I Höstas var det Eva Dahlgren, men hon kunde inte komma till Uppsala. Ville vi sjunga för henne var det bara att ta sig till Stockholm. För oss hade det varit lika långt dit som till Uppsala men just den dagen var det snökaos och jag antar att det inte var många från Uppsala som åkte dit. Trist.


Så här fint är det i trappan vi sitter och väntar i.


Snälla, snälla Caroline öppna dörren!

Kommentarer
Postat av: Bim

Vilket bra inlägg om kören! :-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback