När juldagsmorgon glimmar...

...nja inte glimmade det i morse direkt.
I dag är det faktiskt plusgrader, tyvärr. Tyvärr för att det blir så slaskigt och smutsigt direkt. I morgon ska det dessutom bli snökaos. Inte så kul...vi ska ju till Eva och Thord i morgon. Det var så länge sedan vi var där senast.
Vi får väl se hur det ser ut i morgon när vi vaknar.
I morse sov vi fram till halv tio. Trots det hade jag inte sovit många timmar. Har snurrat och snurrat halva natten. Täppt i näsan och lock i örat.

I går på julafton åkte vi till Mamma och Pappa och åt grötlunch klockan tolv. Mamma och Pappa brukar alltid fira med oss men nu när pappa har rullstolen blir det bökigare, speciellt med toabesöken. Våra hus är ju inte direkt handikappvänliga så dom valde att stanna hemma istället.
Efter lunchen körde Stefan ner julklappar och julmat till Sandra och Micke. När han kom tillbaka bytte vi om och gick ner till dem. Vi kom precis när Kalle och hans vänner började. Vi satte oss med barnen och tittade på det samtidigt som vi blev bjudna på glögg, pepparkakor och godis.
Jag smakade på glögg med chokladsmak och det var ingen höjdare. Riktigt äckligt snarare. Den åkte i slasken och jag tog glögg med clementinsmak i stället. Mycket godare.
Efter Kalle & Co hjälptes vi åt att ordna med maten. Sandra, Nicklas och Max kom och vi kunde börja äta. Som varje år blir det otroligt mycke mat över. Jag åt inte speciellt mycket. Jag blir så otroligt mätt på en gång när jag äter så här. Det är samma sak vid bufféer. Det blir tvärstopp.
Efter maten diskade vi undan medan Sandra Ö åkte hem och hämtade välling, som dom glömt, till Max. Barnen väntade snällt. Inte minsta lilla tjatande hördes.
När sandra var tillbaka gick Mathilda ut och köpte tidningen. Otur för henne för just då kom tomten. Som tur var lade tomten hennes paket i en hög vid sidan om. Även julklapparna var färre i år men ändå blev det rejäla högar bredvid barnen.
Max som firade sin första "medvetna" jul fick nog flest. Men han tyckte så klart att kartonger och papper var roligare.
Vi hade även köpt bytesklappar. 2 paket var till ett sammanlagt värde av 100:-
Dom lottades ut och öppnades. Sedan slog vi tärning om dem. Fick man en 1:a fick man byta eller avstå. Fick man en 6:a måste man byta. Allt ska ske på en viss tid som ingen av oss har en aning om när den tar slut.
Det blir en rolig kamp om vissa klappar.
När tiden var ute hade jag fått en stor verktygslåda och en cd med 60-tals musik. 
Vid niotiden åkte Sandra, Nicklas och Max hem. Vi andra lekte lite med barnens julklappar tills Melker var så trött att han ville gå och sova. Micke nattade honom och vi andra satte oss och spelade ett spel som Mathilda fått. Ett knasigt spel där man skulle utföra en massa konstiga uppdrag. Vi skrattde så att vi tjöt.
Strax före tolv tackade vi för oss och vandrade nöjda hemåt.
Tacksamma för att vi haft en så bra julafton och att vi fått fira den tillsammans med våra älskade barn och deras familjer.
Och trots dåliga förutsättningar blev det så bra.
Sandra som varit på väg till akuten med ett hjärta som härjade vilt i bröstet (jag vet ju själv hur otäckt det är) som tur var lugnade det ner sig.
Nicklas hade blixtrande huvudvärk efter att ha suttit i bilen under natten och kört runt en liten herre som vägrade sova.

Julklappshögen under granen. En sprakande hemtrevlig brasa i öppna spisen, förlåt TV:n

Två förväntansfulla små killar. Kusinerna Max och Melker.

Här är tomten som Mathilda missade.

Melker med Flex track banan vi köpte åt honom

Barnen fick ett spel där dom skulle åka släde. Därav stolarnas placering

Max på gunghästen han fick av oss. Nöp man den i öronen gnäggade den och gav ifrån sig galoppljud

En annan julklapp som Max undersöker.Kommentarer
Postat av: Sandra

Tack för ert härliga sällskap på julafton och tack för alla klappar osv...Jättefina bilder!

Kul kul och kram på er!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback