Danmarksresan del 1

Vår Danmarksresa startade förra torsdagen (23/7).  Första övernattningen blev i Mjölby hos Stefans syster Britt-Marie och svåger Bosse. Vi hade lite tid på oss och tog vägen via Enköping, Västerrås osv. Vi hade tänkt att ta oss till Strömsholms slott för att fika där men Stefan hade läst att det fanns en kvarn i närheten som var värd ett besök. Så vi stannade där i stället. Kanske ett litet misstag. Det mest positiva var dom små, små och fortfarande varma wienerbröden vi åt till kaffet.
Övriga gäster var pensionärer som spelade minigolf på banan intill.


Ett fönster vi såg på väg mot Kvarnen. Inte roligt att putsa!


Helt otroliga vinrankor klättrade från marken och upp till övervåningen där de bildade tak över terassen.

Härlig kontrast mellan vinrankorna som jag ser som lite exotiska och den supersvenska (i mina ögon) gärdsgården.

Vi fortsatte färden ner till Stjärnsunds slott där vi åt en god sallad/macka till luch. Stefan åt rostbiff och jag räkor. Vi var där även förra sommaren då vi också åt otroligt god sallad, snäppet godare än i år.

Kl. 15 stannade vi hos Stefans systerdotter Malin med familj i Malmslätt. Där var även Britt-Marie & Bosse. Vi fikade och fick även tårta eftersom lilla Emma hade namnsdag. Vi satt på deras nybyggda altan och fikade och pratade. Innan det var dags att åka vidare ville Emma att vi skulle sjunga "ja må hon leva för henne" så då gjorde vi det.
Väl i Mjölby hann vi bara lasta ur bilen lite och klä om oss innan det var dags att åka in till Mjölby för att äta den middag som Stefan fick i födelsedagspresent av dem. Dom hade bokat bord på restaurang Zeb Macahan. Vi bjöds på jättegod mat. Tror att det kallades Zeb Macahans favorit eller något liknande. Oxfilé med två potatishalvor som gratinerats med någon form av baconröra på. En liten skål coleslow (stavas det så), en skål med tzatziki samt ett gott smör på toppen av köttet. Gott kraftigt rött vin till det. Utsökt god måltid. Tack för det B-M & B samt Stefan då eftersom det var hans present.

Efter frukosten dagen därpå tackade vi för oss och åkte vidare söderut. Meningen var att vi skulle träffa Sandra, Nicklas och Max i Gränna, men när vi närmade oss Gränna ringde dom och sa att dom kommit i väg sent och hade någon timme kvar att åka.
Stefan och jag stannade i alla fall en stund och gick längs affärsgatan i Gränna. Det var ganska mycket folk och ganska rörigt. I var och varannan butik hade dom polkagriskokeri och jag klarar inte av  lukten. Sedan jag för en himla massa år sedan slutade äta godis blir jag äcklad av den söta lukten.
Vi tog en fika på Fiket. Ett kafé i 50-tals stil innan vi gick och köpte blomstercheckar som Kerstin skulle få på födelsedagen.

Bloggerskan själv minsann.

Precis när vi var på väg att lämna Gränna kom
familjen Åström dit. Vi åkte vidare mot Eurostop i Jönköping där vi bestämt med familjen Öhlin-Ekwall att vi skulle träffas istället. Vi hann med en snabb handling på Maxi innan vi tog oss till Eurostop.  Då missade fam Ö-E avfarten och det var bara att åka ut på motorvägen och fortsätta en bit till. Till slut kunde vi stanna till på ett värdshus i Ulricehamn där vi åt lunch tillsammans.
På samma ställe åt även Bröderna Nilsson (Sten & Stanley alltså). Sandrorna hade kommit överens om att sms:a varandra varje timme så Sandra Ö bad herrar Nilsson om att få ta ett kort och mms:a till Sandra Å och det fick hon. Självklart väntade hon tills dom ätit färdigt och var på väg ut innan hon frågade. Gissa om Sandra Å blev impad (nä, tror inte det).
Efter lunchen drog vi vidare till Göteborg där vi skulle övernatta på hotell en natt. Scandic i Mölndal.
Vi lastade in en del packning på rummet innan vi gav oss ut en stund. Vi hann precis in i Feskekyrka innan dom skulle stänga. Den var mycket mindre än jag trodde. Tyvärr hann vi inte äta något där då det bara var minuter kvar till stängningen. Vi drog vidare till ett köpcentrum där jag och Sandra köpte en varsin svart/vit rutig långskjorta. Jag köpte även ett par svarta capribyxor. Stefan köpte ett par badbyxor och Nicke köpte mjukisbrallor.
Tillbaka på hotellet åt vi middag i restaurangen innan det var dags att hoppa i säng. Familjen Åström övernattade hos sina vänner i Alingsås.
Efter frukosten på lördagen skulle vi packa in allt i bilarna igen för att åka till färgan. Familjen Ö-E bodde på 4:e våningen och tog hissen ner. Eller snarare Sandra och Max tog hissen ner och upp och ner och upp med stopp på varje våning.
Hon var så fullpackad med väskor och hissen var trång så hon lyckades trycka på ALLA knapparna med sina väskor. Till saken hör att hissen var som ett glasrör och alla som befann sig i receptionen kunde se vad som hände. När hon till slut kom ner till garaget, dit hon egentligen skulle, så skrattade hon så hon skrek. Jag trodde först att det hänt något och att hon var ledsen. Kvällen innan var det ett par som fastnade med just den hissen och fick stå en lång stund och vänta innan dom kom ner.

En skrattande Sandra Å efter hissäventyret.


Fullpackade bilar. Vi hade ju hört att allt var så dyrt i Danmark så vi handlade så mycket vi kunde i Sverige.


Dags att köra ombord på färgan som skulle ta oss till Fredrikshavn.
3 timmar tog resan. Det var lugnt på havet och resan gick ganska fort tycker jag.

En knapp timme efter att vi anlänt till Fredrikshavn kom vi fram till Lökken. Vi fick vänta en timme på nyckeln så vi hade just parkerat bilen när familjen Åström också anlände. Dom åkte snabbfärjan ett par timmar efter oss. Barnen och Sandra Å satte på sig badkläder och hoppade i poolen på en gång.


Huset på Marsvinsvei 6
Så här soligt var det tyvärr inte långa stunder.

Överst till vänster Stefans och mitt rum. Till höger familjen Åströms rum, med trasiga sängbottnar.
Underst vardagsrumsdelen. Familjen Öhlin-Ekwall rum såg ut ungefär som Stefans och mitt. Ända skilnaden var att fönstret satt på en annan vägg.


Kök och matplats


Poolen, bubbelpoolen och tvätt/dusch/toa och bastudelen.
Den här delen av huset blev räddningen flera dagar när vädret var uselt.
Mycket badande blev det. Barnen var som fiskar i vattnet. Dök och plaskade som galningar.


Första middagen i stugan blev Tacos


Medan vi packade upp och lagade mat sussade Max sött i vagnen.

Efter middagen tog vi oss upp till "strandkanten". Det var ett stup på kanske 9-10 meter. En mycket brant trappa ledde ner till stranden. Fam. Öhlin-Ekwall och jag stannade kvar där uppe medan dom andra tog sig ner för trappan.Vacker solnedgång.

Forts följer i morgon......

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback