Min påsk

Nu är påsken förbi och plötsligt har vi vinter! Har jorden börjat snurra åt fel håll, eller vad är det som händer. Nu skulle vi väl ha vår.

Har varit i Huskvarna under några dagar och där var det mycket mer snö än vi har här i Stockholmstrakten. Kanske har vi börjat snurra åt fel håll på den ledden med.


Helgen började i alla fall med påskbord tillsammans med familjen i torsdag. Efter lite pysslande och flyttande mellan olika dagar lyckades vi till slut samlas till påskfirande. Det var Mamma, Pappa, Eva, Thord, Sandra, Nicklas, Sandra Micke, Mathilda och Melker. Också Stefan och jag förstås. Det blev trångt runt bordet, men finns det hjärterum så finns det stjärterum som man brukar säga. Jag var ledig hela torsdagen så jag hann fixa lite innan Stefan kom vid strax före ett. Vi hann åka och kompleteringshandla innan jag måste åka och hämta upp Mamma och Pappa. När vi kom tillbaka fick vi besök av två påskkärringar och en lite påskgubbe. Dom fick lite godis och några kronor i sina korgar. Påskkärringarna fortsatte till några till medan påskgubben stannade kvar hos oss.

När alla samlats åt vi och hade trevligt i några timmar. Det är så kul att vi kan samlas på påsken. Tur att vi har ett stort vardagsrum med stort matbord.

Synd bara att Inger och hennes familj nästan aldrig kan vara med. Men hon kommer i alla fall upp till Mammas och Pappas 60-åriga bröllopsdag. Det ska bli kul.

Fredagen blev lugn och skön. På eftermiddagen kom Birgitta och vi gick över till Anne-Mari som fyllt år dagen innan. Vi blev bjudna på god mat och vin, kaffe och tårta. Vi blev kvar där i 6½ timme. Det var trevligt. Det är mycket födelsedagar nu på våren. På fredag är det dags igen. Då fyller vår kära svärdotter år. Måste komma ihåg och ta reda på vad hon önskar sig. Sedan blir det i rask följd: Birgitta 2/4, Eskil 6/4, Melker 7/4, Svärmor 11/4 och Thord 20/4.

Lördag förmiddag packade vi in våra väskor i bilen och styrde söderut. Vi tog vägen förbi Blomsterlandet och köpte två jättefina tulpanbuketter till svärmor och I & K. Vårt första stopp blev i Nyköping där Å & T ska ta över en ICA butik. Vi kikade in och köpte lite frukt mm samt lånade toan innan vi fortsatte till Linköping och svärmor. Hon blir bara kortare och kortare för var gång vi ser henne. Hon ser lite skröplig ut, men hon är ju snart 89 år så det är väl inte konstigt. Numera når hon mig bara till bröstet och jag är inte lång. 1,63. Hon är nog bara drygt 1,40. Tunn har hon också blivit. Hon har haft det jobbigt sedan hennes granne/särbo drabbades av en hjärnblödning för någon månad sedan. Dessutom hade hon snubblat när hon gick upp häromnatten. Hon lyckades inte ta sig upp utan fick hasa sig på rumpan tillbaka till sängen och där fick hon försöka dra sig upp med hjälp av sänggaveln. Hon ville inte ringa en annan granne och be om hjälp eftersom klockan var efter elva på kvällen. Jag sa åt henne att hon borde skaffa sig ett personlarm, men det vill hon inte. Hon tycker att det räcker att hon tar en käpp med sig till sängen. Hon är envis som synden, min svärmor.

Efter att vi ätit lite ville hon att Stefan och jag skulle åka upp till hennes särbo på lasarettet. Vi ville att hon skulle åka med, men hon har fortfarande ont efter fallet och det är långt att gå på sjukhuset, så det ville hon inte. Vi köpte med oss en bukett tulpaner (fast svärmor sa att han inte fick ha det) och letade oss efter lite frågande fram till hans avdelning. På dörren stod det: Inga blommor eller parfym på avdelningen! Bara att lämna dom på en bänk under besöket alltså. L låg i ett eget rum. Det luktade illa och han låg bara och tittade rakt ut i luften. Stefan frågade om han kände igen oss. Jag tror det viskade han. Stefan frågade om han förstod vad vi sade. Jaa, sa han. Sedan sa han: i går.... Ja, sa jag och väntade på fortsättningen. I går...Maiken (svärmor). Var Maiken hos dig igår sa jag.. Ja svarade han då. Det var väl i stort sätt vad han sa. Sedan tittade han bara rakt ut i luften igen. Usch, det var jobbigt att stå där. Jag tycker att det är svårt att vara ensam med Pappa och prata med honom som jag känner så väl. Det här var ännu svårare. Vi stannade väl i 10 min och hann med att prata lite med en sköterska som berättade att han får daglig gå-träning men just nu har han en infektion som dom inte vet vad den beror på. Han säger inte så mycket sa sköterskan, men det gjorde han inte innan han blev sjuk heller, sa jag. Vi sa hejdå till L och åkte vidare. Jag ringde svärmor och berättade hur besöket hade gått.

I Huskvarna blev vi mottagna med kramar som vanligt. Det blev mycket mat, prat och slöande. Vi var rätt möra efter vår resa och lite vin till maten gjorde inte saken bättre. Det blev ett ganska tidig sänggående.

Efter en lång och trevlig frukost åkte vi till en gammal lada i Jönköping där dom säljer allt mellan himmel och jord. Nytt och begagnat i en salig blandning. Det var kul att gå omkring och titta på alla prylarna, men det var så kallt att fötterna domnade på mig. Jag köpte en ljuslykta för 89 kr och en absolut kidz-cd för 20 kr. Vi får väl se om Mathilda vill ha den annars får det väl bli soporna. Fast det var ganska nya låtar på den. Bl.a. Worrying kind med The Ark.

Sedan åkte vi till IKEA där vi fikade innan jag gick och letade efter vertikalgardiner (såna där dm-breda remsor som hänger vertikalt och går att vinkla). Jag vill ha såna i vårt uterum. Men sånt hade inte IKEA. Köpte i stället en duschstång och ett draperi som vi ska ha i tvättstugan för att dölja mangel och en massa annat skräp. På kvällen kom vi helt plötsligt på att vi skulle spela Bingolotto. Vi gick ut på nätet och köpte fyra stycken. Vi  laddade ner dem i vår laptop och sedan skull I och Stefan gå in till grannen och be att få skriva ut dem. Men granne var inte hemma! Jaha ja då får vi väl kolla lottnummer bara och se om vi vinner något på det. Men det var ju inte lika roligt så Stefan rabblade siffror och jag skrev. Det var fyra spelfält x fyra lotter. En himla massa siffror alltså. Kul hade vi och K vann 100 kr.

Måndag morgon eller snarare förmiddag, efter ytterligare en lång och trevlig frukost, packade vi in oss i bilen och påbörjade hemfärden. Vi fick varningar om att det var trafikkaos på väg upp mot Stockholm. Tack Sandra.

Vi stannade till hos Stefans syster B-M och hennes  B i Mjölby. Dom bjöd på god mat och lite trevligt prat innan vi var tvungna att fortsätta hemresan. Det rullade på utan några större problem. Det var inte halt eller snöigt. Inga olyckor eller liknande. Lite köigt när vi närmade oss Södertälje. Men det stod aldrig stilla. Det tog ungefär 15 min längre tid än vanligt att komma hem, det var allt. Väl hemma blev det kaffe! Vi var så himla kaffesugna. Vi hade inte druckit kaffe sedan frukosten. Packa upp allt och plocka undan. Vi hann med att se ett avsnitt av Sopranos och jag hann stryka lite innan det var dags att knoppa.

Därmed var påskhelgen över och vi återgår till vardagen igen. Några dagar till hade inte suttit fel.

                                                              image501


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback