Äntligen...

...nu går det att ladda upp bilder igen.
Här kommer alltså lite bilder från vår finlandsresa.Finskan är ett märkligt språk. Det går ju inte ens att gissa sig till vad det står på skyltarna.Ett torn i Hangö. Kolla fisken som sitter högst upp.Den här damen låg i parken i Hangö. Någon hade lagt en gullregnsblomma hos henne.Vet inte vad det är som sitter inkört i stammen på tallen. Det ser ut som någon typ av mätverktyg. Det satt i alla fall stenhårt.


Jag utanför Café fyra vindar i Hangö. Det låg  jättevackert på en klippa precis vid havet.  Någonstans där utanför gick Estonia till botten.


Utanför caféet mot landsidan. Tyvärr blåste det isvindar så vi fick sitta inne och fika. Det var vi och 8 äldre damer. Var höll alla finländare till. Överallt var det folktomt.Ekenäs. Svenkbygd. Påminnde lite om Sigtuna. En gullig gränd. Men stan var nästan folktom.


Vi drack kaffe och åt jordgubbsbakelse på Gamla Stans Café.


Stefan på väg från kaféet.  Längst bort i bild skymtar gästhamnen. Det var jättefint, men nästan folktomt.Den här utsikten hade vi när jag satt och skrev inlägget från Borgå.Den dyra oxfilén som fick bli vår försenade bröllopsdagsmiddag. Det var gott men absolut inte värt pengarna.På väg tillbaka till bilen passerade vi förbi brandstationen. Där fanns ett gulligt torn med en liten balkong. Kanske spejade man efter bränder därifrån förr i tiden.Här är huvudbyggnaden på hotellet i Borgå. Byggt 1913. Här åt vi frukost. Vårt rum låg i ett annex.Utsikt över parken framför huvudbyggnaden.
Lite fler bilder från hotellparken.


Här ligger det svenska skeppet Götheborg. Det låg för ankar vid Sveaborg strax utanför Helsingfors.


Fören med galjonsfigur.Och det sista vi såg var det som alla tidningar och nyhetsprogram rapporterade om. Branden i huset predvid Presidentpalatset. Jag tror att det vita huset är Presidentpalatset. Det luktade brandrök i hela kvarteret trots att det var dagen efter branden.

Några konstateranden efter Finlandstrippen:

1. Finska är i stort sett omöjligt att förstå om man inte kan det.
2. Finnarna pratar otroligt fort och ganska högt
4. Det vimlar av ryssar i fina bilar.
5. Ryssarnas badbyxor är från 80-talet. Om det inte är modernt med små tajta badbrallor igen. (vi bodde ju på två SPA-hotell där vi såg dom)
6. Finska killar hade håret uppsatt i en tofs som dom liksom klämt fast med ett extra varv hårsnodd, högt uppe på huvudet. Jag såg många som hade det så.
7.  Finland har många små söta städer, men det var väldigt folktomt.
8. Moj, moj betyder hej, hej

Kommentarer
Postat av: Sandra

Fina bilder från er lilla resa!Pöss!

Postat av: Sabina

Va kul det är med bilder i bloggar=) Dom säger så mycket.

Ja du trafikskylten vore något att ta upp på en lektion, en hård nöt att knäcka=)

Kanske att den översta är gångfartsväg om man har ett ärende till husen annars är det förbud att köra där överhuvudtaget=) Egen tolkat alltså. heheehe. Men jag förstår inte ett skvatt finska, hehehe så antagligen INTE.

Ha det så bra//Sabina

2008-06-17 @ 20:31:02
URL: http://grewe.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback