Helgen är över

...och nu har vi en vecka kvar till semester! Ska bli underbart.
I fredags träffade jag syster Eva och Thord hos Mamma och Pappa. Dom hade skjutsat hem Mamma som varit sällskap åt Eva då hon inte vågade vara ensam pga av det som hänt henne den senaste tiden. Jag förstår henne. Jag skulle inte heller vilja vara ensam i hennes situation. 
Kvällen gick åt till städning och fixning inför B-M & B besök.
Dom dök upp ganska prick 11 (precis som dom sagt).
Efter lunch bestående smarrig ostpaj med soltorkad tomat och oliver, så tog vi oss till stan. Vi parkerade under gallerian och gick till Hötorgshallen där vi köpte all Berberi dom hade på Österqvists. Vi hade beställningar från I & K och svärmor. B-M blev nyfiken och köpte deras sista burk. Vi har den i köttfärssås och till Dorro Wott (En etiopisk kycklinggryta).
Sedan tog vi oss ner till Norrmalmstorg och Hallwylska palatset. Vi har ju varit där ett antal gånger redan och jag tycker att det är så kul. För B-M & B var det första gången och jag tror att dom uppskattade det. Vår guide var väl inte den allra mest inspirerande eller lättsamma men det var kul ändå.
Efter besöket tog vi oss via Kungsan tillbaka till Gallerian och vår bil.
I Kungsan var det en rolig utställning av knasiga skyltar. Har ingen aning om dom var äkta och har suttit uppe någonstans. Men knasiga var dom.

I väntan på att vår guidade tur på Hallwylvska skulle börja tog vi en glass under denna vackra lyktstolpe på Norrmalmstorg.

Hallwylska palatsets innergård
Innergården på Hallwylska palatset på Hamngatan 4. Palatset kostade 1,5 milj att bygga i slutet på 1800-talet. Huset är på 2000 m2. Där huserade Greven och Grevinnan von Hallwylv samt hennes sällskapsdam. Hur mycket får man i Stockholm idag för dom pengarna. Knappt en 1:a.

En tjuvtitt in i de finare salongerna
En tjuvtitt in i de fina salongerna. Där inne får man ju nte fotografera så närmare än så här blir det inte.


Porten ut mot Hamngatan och Berzelii park. Stefan, B-M & B


Är det inte förargelseväckande beteende??


Kan nog bli svårt för väldigt många.


Ett lejon i Kungsan

När vi närmade oss hemkommunen såg vi att det var kolsvart på himlen och att det regnade. Väl hemma kom grannen och berättade att det åskat något fruktansvärt. Hennes son satt vid datorn när åskan slog ner och han fick en stöt.
Just då regnade det lite lätt. Men när vi väl kom in öppnade sig himlen och det fullkomligen vräkte ner. På en timme fick vi 46 mm regn. Och otroliga åskknallar avlöste varandra. Undrar på hur många ställen den slog ner i vår kommun.
I morse efter frukost lastade vi in våra gäster i bilen och drog mot Norrtälje. När vi kom dit var det otroligt tomt.
Trots att solen sken och Norrtälje är en typisk sommarstad med massor av turister (trodde jag) och massor av sommarboende så var de flesta butikerna stängda och det var ganska tomt på gågatan. Vi gick en sväng på loppis i hamnen där jag nostalgishoppade en ljusstake som jag minns från min barndoms jular och en liten urna som jag tyckte var fin.
En sån här ljusstake hade vi hemma när jag var liten. Mamma satte lingonris och ljus i den tll julen.

Efter det gick till Tössekonditoriet och fikade. Nu hade några inredningsbutiker öppnat och vi gick en sväng genom dom. Tur att vi fick lite utbyte av utflykten i alla fall. Norrtälje var lite misskött tycker jag. Det var ganska slitet och jag tycker inte att man riktigt har tagit vara på miljön.
Nedan några av mina bilder från staden.På vägen hem hade vi tänkt äta lunch. Det var lättare sagt än gjort. Om man inte vill äta pizza eller hamburgare förståss. Vi kom att tänka på en grekisk restaurang i Knivsta som vi varit på för 6 år sedan. Väl där visade det sig att den inte öppnade förrän 17,00. Det fanns ett gym i närheten där dom serverade mat. Men vi var för sena för lunch. Den glada tjejen som jobbade där erbjöd sig att ändå värma lasagne åt oss, men det var vi inte sugna på. Vi drog vidare till Krusenbergs Herrgård som brukar ha familjemiddagar på söndagar....semesterstängt. Till slut hittade vi till Vassunda golfrestaurang. Där hade dom plankstek. Gott och fräscht var det.
När vi kom hem igen packade B-M & B in sina väskor i bilen och åkte hem till Mjölby igen. Vi tog en fika innan vi gick för att träffa våra små skruttisar och deras föräldrar. Vi har inte träffat dem sedan dom åkte till Gbg och Liseberg. Nu var vi ju nyfikna på hur dom haft det. Vi fick se en massa roliga kort från deras resa. Det var kul.
I kväll har vi plockat undan gästsängarna, plockat lite i trädgården och nu är det dags för sängen. Det är ju arbetsdag i morgon igen.

Kommentarer
Postat av: Mimmi

I s;ndags var vi inte i Norrtälje! Jo håller med om att Nortälje är dött söndagar. Tror inte att fiket "En liten smula" är öppet söndagar. Är fortfarande hemma igår var vi på slottet och såg på sonen som gick högvakt. Därefter hade de anhörigträff.

2008-07-14 @ 05:58:29
Postat av: Sandra

Kul att se!Pöss!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback