Julen över

Nu är julen så gott som över. Vi firade med våra barn med respektive och våra barnbarn. På förmiddagen var vi hos Mamma och Pappa och åt lite julmat. Eva & Thord var också där. På eftermiddagen var vi hos Sandra, Micke och barnen. Nicklas, Sandra och Ronja var också där. Efter maten delade Mathilda och Melker ut julklapparna. Som vanligt blev det höga berg till barnen, dock inte lika höga som tidigare. Jag fick en morgonrock och en bok som heter KULT. Stefan fick tre böcker, en undertröja (underställ) och Björn Skifs nya cd. Tillsammans fick vi som vanligt en almanacka med bilder på barnen. Jag fick dessutom en hamburgerpress av Nicklas och Sandra. Efter den vanliga julklappsutdelningen hade vi bytesklappar. I år gjorde vi på ett annat sätt än vi brukar. En jobbarkompis berättade hur dom gjorde och det lät så kul så vi ville prova det. Dock med lite modifikation. Alla köpte tre paket var till ett totalt värde av ca 100 kr. Vi lottade ut dom så att alla hade tre paket var att öppna. Sedan ställde Nicklas sin telefon på ringning och lade undan den så att vi inte skulle se hur lång tid som återstod. Vi slog en tärning och om man fick 1 eller 6 fick man begära en annan persons julklapp. Det var här vår modifiering gjordes. Vi skulle då lämna ifrån oss en sak också, vilket dom inte gjorde. Men vi tyckte att det skulle bli allt för orättvist annars. Det var riktigt roligt. Vi hade ett schackspel i glas som det blev en riktig fajt om. Det gick fram och tillbaka hur många gånger som helst. Ett tag skrattade jag så att jag grät. Det var riktigt kul.
Senare spelade vi Cranium, ett lite komplicerat men roligt spel som Sandra Ö hade med sig. 
Efter tolv valde Stefan och jag att gå hemåt, vi skulle ju upp tidigt för att åka ner till Huskvarna.
Vi kom iväg strax efter 9,30 och stannade till i Linköping hos Stefans mamma. Hon hade blivit riktigt skruplig sedan jag träffade henne i augusti. Hon blir bara mindre och krokigare. Dessutom har hon skadat sin högra arm så den fungerar lite dåligt.
Vi åt lite julmat med dem innan vi åkte vidare mot Huskvarna och Stefans moster och morbror.
Vi stannade i tre dagar hos dem. Vi åt massor av god mat. Pratade, slöade och gick på shoppingturer. Men i år var det inte lika kul som det brukar vara. Det var inget speciellt jag ville ha. Vi brukar alltid gå på annandagsrea i A6 Center och alltid hittar jag något, men inte nu. Jag fick i alla fall med mig två toppar från Kapp Ahl.
På fredagen påbörjade vi återfärden hem. Vi stannade i Mjölby och åt lunch med Stefans syster och hennes man. Efter några timmar åkte vi vidare tillsammans med dem till Linköping där vi fikade med deras dotter och hennes familj. Vi hann med en del av släkten på Stefans sida under vår lilla tur söderut.
Vid 20-tiden var vi så hemma i huset igen. Borta bra men hemma bäst. Jag blir mer och mer hemmakär.

På lördagen åkte vi till IKEA för att köpa taklampor och tavlor till lunchrummet på jobbet. lev jag förvånad när lamporna var tillfälligt slut? Nä! Dom skulle komma in v.1 eller 2 igen. Två tavlor fick jag i alla fall tag på. Vi får väl se om dom duger åt grabbarna.

På söndag eftermiddag gick vi till Sandra och Micke för att sjunga Sing Star. Sandra Ö och Nicklas var också med. Det blev bara Sandrorna och jag som sjöng. Förutom Melker som sjöng Coca Cola (fyra bugg och en Coca Cola).
Vi åt Tacos och hade trevligt.
Vi hade tänkt fira nyår på ett nytt sätt i år. Jag ville vara på ett litet pensionat eller liknande. Gärna någonstans där det är snö utanför fönstret. Vi hittade ett som lät mysigt. Men tyvärr var det fullt. Det var fullt överallt där vi kollade. Eftersom vi inte planerat något annat bokade Stefan nyårssupé på Sheraton i Stockholm. Det var väl inte riktigt värt pengarna om jag får säga vad jag tycker.
5-rätters middag som var sådär. (Jag lagar godare mat om jag får säga det själv).
Rummet var fint med utsikt mot riddarfjärden. Två jättelika sängar med massor av kuddar. Men efter middagen var det .....ingenting! Ingen underhållning, ingen musik.. Vi gick upp på rummet och kollade på fyrverkerierna därifrån. Vi bodde på 5:e våningen så vi såg ju rätt långt bort. Även det brukar vara mäktigare hemma. Här blev det så utspritt att det inte blev effektfullt. På nyårsdagen var det skönt att komma hem.

Innan vi åkte in till stan på nyårsafton var Sandra och Melker hos oss ett par timmar. Sandra skulle hjälpa oss med datorerna. Jag lekte med Melker. Vi busade och hade skojigt.

Sandra hjälpte mig även med att ändra bakgrundsbild mm på bloggen. Det är inte färdigt men nu vet jag på ett ungefär hur man gör. Vi ska titta mer på det i helgen om vi får tid.

Min nya kamera och jag kommer inte överens så det blev inte många bilder från julen. Hoppas att min gamla kamera snart är färdiglagad. Jag saknar den.
Några bilder blev det i alla fall.

Jul hos M & F

Jullunch hos Mamma och Pappa.

Ronjas jul

Ronja väntar på julklappsutdelningen

Melker & Mormor
I väntan på att få packa upp klapparna

Paket
Långa snören är det

Ljus-tomte
Lite julstämning på matbordet

Ljus

Stefan på Sheraton
I väntan på nyårssupén på Sheraton.

Stefan messar
Strax före tolvslaget och Stefan sms:ar Gott nytt år hälsningar.

Ronja på mattan

En bild till på vårt hundbarnbarn Ronja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback