Ung mor....

Nyss har det diskuterats på P4 Radio Sthlm, för och nackdelar med gamla föräldrar. Själv valde jag att skaffa barn väldigt ung. I alla fall med dagens mått mätt.
Jag fick mitt första barn Sandra innan jag fyllt 21. Och hon var verkligen planerad och efterlängtad. Nicklas föddes när jag var 24 år. Också mycket efterlängtad och planerad. Fast vi hade planerat honom nästan 1 år tidigare, men man rår ju inte över naturen.
Jag har bara sett fördelar med att få barn tidigt. Jag har ju inte gjort någon vidare karriär men det kan jag leva med. Jag har det bra som det är. Och jag är ingen karriärmänniska.
Nu är jag fortfarande ganska ung. Jag har två vuxna barn med egna familjer. Två härliga barnbarn, som jag fortfarande orkar leka med. Visst känner man att man blir trött efter ett tag och då kan man undra hur det varit om jag varit 10 år äldre. Nu när barnen är vuxna och klarar sig själva kan vi resa hur mycket vi vill och har råd med. Vi har i o f sig rest ganska mycket med barnen under deras uppväxt också.
OCH...jag är fortfarande gift med båda mina barns far. Vilket är ganska ovanligt i dag. Vi har haft sällskap sedan jag var 17 och han 21. Och som det känns nu kommer det att förbli vi. Vi har aldrig haft några större kriser. Visst kan vi ha meningsskiljaktigheter och bli lite griniga på varandra någon gång. Konstigt vore det väl annars. En del kanske tycker att man är tråkig och kanske missat en massa. Men så ser inte jag det. Jag har haft ett jättebra liv och älskar min lilla familj och känner mig älskad tillbaka och det räcker för mig.


Kommentarer
Postat av: Mimmi

Borde ha hört programmet för jag tillhör motsatsen till dig, var 34 när jag fick första barnet. Ena sonens flickväns mor var endast 18 när hon blev mamma.
Visst vi hade bra ekonomi från början osv....det som var att jag kom aldrig in i karriären igen men är nog inget jag saknar jag hade ju gjort min.

Postat av: Anonym

Intressant att läsa något vettigt från "den unga mammans" sida. Tack

2007-11-21 @ 15:56:13
URL: http://minemale.blogg.se
Postat av: sofia

Intressant skrivet. Själv skulle jag gärna vilja ha barn nu men eftersom jag så gärna vill bli det yrke jag läser till så gör jag det först. Kanske blir det för mkt om man har ett barn samtidigt? Jag vet inte. Hur som helst var det du skrev bra tycker jag.

2007-11-21 @ 16:35:17
URL: http://sollerax.blogg.se
Postat av: Helena

Oj, vad lika vi är du och jag. Jag fick också barn tidigt och vi har hållt ihop sedan jag var 15 och han 19. Vi får nog också dras med varandra. Det är svårt att hitta någon som man skulle kunna ha mer gemensamt med. Vi har samma intressen (bilar, djur och natur)och älskar att resa vi med.
Ha det gott.

2007-11-21 @ 19:06:30
URL: http://solgudinna.blogg.se
Postat av: Angelica

Intressant

2007-11-21 @ 22:42:12
URL: http://anjelique.blogg.se
Postat av: Pialotta/Kaffebönan

Samma här var ganska så ung.. bara 20 år då jag fick min dotter. Fyra år senare kom vår älskade grabb.
Tyvärr så lever jag inte med barnens pappa, vi skiljdes åt då barnen var 10 resp. 6 år. Omständigheter gör livet lite så ibland. Visst är det så skönt att vara en ung både mamma och mormor/farmor till barnbarnen. Jag märker det då min egen lillbrossa bara är 38 år och var ett sladdbarn i familjen. Inte alls det samma för honom även om han blev en aning bortskämd av mamma. Nu i vuxen ålder märks det mer för honom med en gammal mamma.
Ha de gott kram

2007-11-22 @ 12:28:46
URL: http://kafferasten.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback