Ännu en helg.

Ännu en helg som bara försvann.

I fredags var vi på Cirkus och såg Rivierans Guldgossar. Oj vad jag skrattade! Robert Gustafsson, Loa Falkman och Åsa Fång var lysande. Ibland kan jag tycka att Robert G går till överdrift med sitt rapande och nysande men nu skrattade jag så att jag nästan grät. Jag kan få skrattanfall bara av ett ansiktsutryck. Susanne Reuter fick lite för lite plats i pjäsen. Jag tycker att hon är en lysande skådespelare. Vad det gäller Charlotte Strandberg så undrar man hur meningsfullt det känns att få vara med 5 min i första akten och sedan bara vänta in tackapplåderna. Det måste vara jättetrist. Vad gör man under tiden?

Vi hade först tänkt att vi skulle äta middag innan teatern men E & T ville hinna hem mellan jobbet och teatern så vi skippade det. Stefan och jag fixade en sallad hemma innan vi åkte. Efter teatern åkte vi till Fredhäll och hämtade upp Sandra som varit på Globenannexet med en kompis och sett Kent. Vi var hemma efter halv tolv. Te och macka och sedan i säng.

Lördag: vi sov ganska länge. Sedan fixade vi lite hemma innan det var dags att hämta Mathilda & Melker. Nu skulle Sandra och Micke gå på Kent så vi var barnvakt. Vi tog med barnen på bio, Lilla spöket Laban.  Det var Melkers första biobesök så det var spännande att se hur det skulle gå. Han här så lätt så när han satte sig på stolen så ville den vika ihop sig. Vi fick sitta och trycka ner sitsen med våra ben annars hade han suttit i hopvikt som en märla. Medan vi väntade på att filmen skulle komma igång stod han och hoppade i sin fåtölj och plötsligt vek sitsen upp sig och han for ner med benen mellan ryggstöd och sits. Det blev ett väldigt lirkande innan jag fick upp honom igen. Filmen varade bara i 45 min, vilket var alldeles lagom. Efter det åkte vi till IKEA där jag skulle köpa lite prylar till jobbet. IKEA är rena lekstugan för våra barnbarn. Dom var in i varenda uppbyggt kök och tittade i skålar och kastruller. Provsatt vid borden och låtsades äta. Dom hade jätteskoj. Vi hade tänkt äta där men det hann vi inte. När vi väl kom fram till serveringen hade den precis stängt. Snopet. Som vanligt hittade jag nästan ingenting av det jag skulle haft till jobbet. En soptunna med lock i plåt var allt. Jag köpte några diskborstar, en klädvårdsrulle, presentpapper och snöre. En fårskinnsfäll till Pappas rullstol blev det också.

Efter IKEA blev det tyvärr Mc Donalds. Jag är ingen vän av deras mat, men nu blev det ju tokigt när vi inte kunde äta på IKEA. Tillbaka hemma blev det lite TV och dataspelande innan det var dags för barnen att sova. De somnade ganska snabbt. Resten av kvällen kollade vi på TV och läste. Runt halv tolv kom Sandra och Micke hem.

Mathilda är lite rolig. Hon vill inte att man kramar henne. Försöker man så vänder hon ryggen till så att kramen blir lite från sidan eller helt bakifrån. Men ibland kommer hon själv och kryper intill då får man passa på att hålla om henne lite. Mathilda är en liten Mormorsgris. När vi satt och fikade satt hon och småsjöng flera gånger: vad vore livet utan Mormor. Skruttmajan. Melker är mer Morfars, men på bion var det i mitt knä han ville sitta.

Söndag: Jag vaknade inte förrän halv tio!! Det var länge sedan jag sov så länge. Visserligen kom jag inte i säng förrän ett på natten, men ändå. Förmiddagen gick till att städa badrummet och att dammsuga huset, tvätta och hänga tvätt. På eftermiddagen blev det en tur till Mamma och Pappa. Vi fikade innan jag hjälpte dem att byta gardiner i sovrummet, byta glödlampor och montera lite filt under en bordslampa.

Det är lite sorgligt att se hur mycket Mamma har tappat. Hon har alltid hållit på med någonting, städning, tvätt mm. Numera gör hon inte mycket sånt. Allt ingår i deras boende och personalen ska ta hand om sånt. Hon blir så trött så fort hon gjort något. Det var nog en himla tur att dom fick en lägenhet på äldreboendet. Hon har ju inte behövt söka upp sjukhuset en enda gång sedan dom flyttade dit. Förutom första natten dom sov där. Men det berodde nog på stressen över flytten.

Jag gjorde en riktigt smaskig middag innan vi tittade på 2½ avsnitt av Sopranos.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback