30-årskalas

I dag är vi trötta. Vi kom hem vid 2-tiden i natt efter att ha varit på Nicklas 30 års kalas. Det hölls i garaget på hans verkstad. Ett 70-tal gäster var inbjudna. På förmiddagen fixade Stefan, Sandra Å, Sandra Ö och hennes "plastmamma" grönsakerna och köttfärsen till Tacobuffén som skulle serveras på kvällen. Jag har aldrig skurit så mycket sallad, så många gurkor och paprikor förr. När vi var klara med det åkte vi hem och laddade inför kvällen. Vi hann ta en kort tupplur innan det var dags att göra sig i ordning och åka. Eftersom det var garagetema var det blåkläder eller overall som gällde. Jag har fått en massa utgångna overaller från jobbet som jag fixat till.

Kl. 16 skulle vi vara på plats. Nicklas hade SMS:at ut att det var varma kläder som gällde då den första aktiviteten skulle bli utomhus. När vi kom fick vi ett halsband bestående av ett snöre med någon typ av verktyg eller reservdel. Stefan fick ett tändstift, Sandra fick en fast nyckel (ett verktyg), Micke fick en slangklämma och jag fick en bricka. Vi delades upp i lag efter det halsband vi fått. Sedan fick vi en partypåse med oss och skickades ut på tipspromenad. 20 frågor som handlade om Nicklas och 1 som var en smakfråga. När vi kom till fråga 3 fick vi en t-shirt med ett ord på. Tröjorna skulle sitta på när vi kom tillbaka efter tipspromenaden. På min stod det "något" på Stefans stod det "oavsett". Dom flesta frågorna var ganska lätta. Det var ju vår son och hans uppväxt det handlade om. Några fick jag gissa på. Vad skulle han vilja jobba med om han inte varit bilmek? Kock, polis eller smed. Via uteslutningsmetoden bestämde vi oss för smed. Smakfrågan gällde en dryck som smakade urk.. Men dom yngre killarna i mitt lag visste direkt att det var Fernet Branca. Sista frågan var: hur många ölburkar kan Nicklas trava på varandra? Vi gissade på 6-10 st. Det visade sig att inte han själv ens visste det. Han skulle göra det inför alla lite senare. Jag tror att han klarade 9 st. Så vi fick rätt.

När vi gick tipspromenaden trodde jag att jag skulle förfrysa mina fötter. Det hade kommit ett tunt snötäcke under dagen och var ca 4-5 garder kallt och mina skor var alldeles för tunna.

När alla var tillbaka från tipspromenaden var det dags att äta. Jag och Sandra satt bredvid en av Nicklas kompisar och jösses vad vi skrattade och hade trevligt.

När vi ätit blev det genomgång av de rätta svaren. Mitt lag och ett annat lag hade samma antal rätt, 19. Det blev en utslags"fråga" . Två från varje lag skulle fram. Mitt lag skickade fram mig och en till. Då visade det sig att det var ölhävning som gällde. Inget för mig. Jag kan inte ens dricka läsk ur en burk. Fixar inte den tekniken bara. Det blev en annan som fick ta det. Tyvärr förlorade vi i alla fall. Därefter var det dags för alla orden på t-shirtarna. Det var tänkt att Nicklas skulle försöka få till en liten ramsa genom att försöka placera orden i rätt ordning. Det visade sig ganska omöjligt. 76 t-shirtprydda personer är inte det lättaste att ha koll på. Det fick bli så att en kompis med facit i hand ropade upp ord efter ord och så fick vi ställa oss på rätt plats. Jag minns inte hur ramsan löd, men det handlade om att Nicklas var en trevlig person och att hans verkstad ställer upp osv. En kul idé men lite svår med så många ord. Han fick så himla mycket fina presenter av alla sina kompisar. Under kvällen fick höra gång på gång av hans kompisar, hur trevlig och snäll Nicklas alltid är. Och det vet ju vi..men det värmer våra föräldrahjärtan att han är så uppskattad som kompis. Efter middag, fika och paketöppning var det dags för dans och minglande.

När klocka var runt 01,30 orkade vi inte längre. Det var dags att ta sig hem. Vi beslöt oss för att gå hem. En promenad på ca 35 min. Ute snöade det lite lätt, men det var ganska varmt. Det var riktigt skönt att gå.

Vi hade haft en riktigt trevlig eftermiddag och kväll. Tack Nicklas och Sandra för den roliga festen.


image410

Min overall som jag sytt om till en långklänning.

image411
Baksidan av overallen

image412
Det fina värdparet som chockade alla genom att själva vara fint uppklädda. Kläderna byttes senare ut mot overaller även på dem.

image413
Baren
image415

En av presenterna Nicklas fick. En turbokäpp.

Kommentarer
Postat av: Mimmi

Antar att ni hade en toppenkväll!!

Postat av: Marianne

Ja, det var det verkligen. Sonens vänner är både roliga och trevliga. Så det var kul att även vi "gamlingar" fick vara med.

2007-11-26 @ 13:47:35
URL: http://marianneekwall.blogg.se
Postat av: JENN

Hej Marianne!

Vilken trevlig fest ni hamnade på ;-)
Kul grej den där turbokäppen *haha*

Trevlig blogg du har här!

KRAM JEnny

2007-11-26 @ 15:11:22
URL: http://jakobsmamma.blogg.se
Postat av: Marianne

Hej Jenny.
Ja, det var en riktigt rolig fest dom hade.
Tack, tack jag började blogga när i samma veva som min Pappa blev sjuk. Då var det mest för att få ur mig alla känslor och för att få på pränt vad som hände. Sedan deltog jag med stor vånda i Ordlös onsdag, tyckte det var lite läskigt att andra skulle kunna läsa det jag skriver. Men sen tycker jag att det är lite kul när någon kommenterar det.
Hörde att ni var magsjuka, hoppas att det är bättre nu.

2007-11-26 @ 15:46:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback