Nice 30/4 - 4/5

Vi gjorde en resa till Nice några dagar. Så här efteråt kan vi konstatera att vi nog måste åka längre bort om vi ska åka den här tiden på året och vill slippa regn. Förra året i Palma, Mallorca var det samma sak. Vi hade fint den dagen vi kom och dagen efter. Sedan regnar det tills vi åker hem. Trist.
Under vår vistelse i Nice promenerade vi otroligt mycket. Jag tycker inte vi gjorde annat än gick. Vi passade också på att besöka Monaco en dag. En regnig och blåsig dag. Jag skulle absolut inte vilja bo där kan jag säga. Det fanns inte många ytor som var plana. Backar, backar och trappor. Fy tusan för att bo där med barn.
Nice blev väl lite av en besvikelse på ett sätt. Det var som vilken turiststad som helst. Franska Rivieran... hur låter det? Flashigt, soligt, vita stränder, lyx och vackra människor...men nä, så var det inte riktigt. Halva staden var uppgrävd och var vägarbetsplatser. Ingen vit sandstrand - stenstrand. Visst fanns det en del vackra hus. Och det var riktigt kul att se Monaco. Där var det full fart med byggande av läktare inför Monaco Grand Prix. Otroligt stora läktare. Man väntar upp emot 100 000 åskådare. Det tar sex veckor att bygga upp och tre veckor att riva. Vi fick också veta att det är världens mest polistäta land. Det fanns 1 polis per 60 innevånare och kameror överallt.
Måste berätta om tågresan från Nice till Monaco. På tåget, som hade en typ av kupéer utan dörrar. I kupén bakom oss satt ett gäng svenska västkusttjejer. Dom skrattade och pratade ganska högt. Dom pratade om sina förlossningar, om hur deras bröst såg ut efter att de fött barn....jamen jag tycker dina bröst ser pigga ut mm.
Dom skulle vidare in i Italien så vi steg av före dom. Jag funderade på att säga något i stil med. Tack, nu vet vi allt om era bröst och förlossningar (fast det skulle jag aldrig våga). Lite skämtsamt, alltså. Men.. då vi precis passerade dem sa dom till varandra: risken finns att någon förstår svenska.... Ja, sa jag. Vi är svenskar och har hört allt! Det blev mycket fnissande och röda ansikten. Det var lite kuligt.
Lite bilder från vår resa:
Lunch

Vår första lunch på balkongen. Otroligt god baguette och gott kaffe

Strandpromenaden

Den berömda strandpromenaden med stenig strand  i Nice

Havet

Hus Nice

Ett hus vi såg under sightseeingtur med buss i Nice

Rysk katedral2

Rysk katedral

Ryska kyrkan. Den mest färgglada byggnaden  i Nice. Vi gick aldrig in för att dels hade Stefan shorts, vilket man inte får ha, och dels var det lunchstängt just när vi kom.

Vy Monaco
Den här vyn mötte oss när vi stigit av tåget i Monaco

Museum
Museum byggt på en klippa. Monaco.

Mus?et
Framsidan av muséet.

Monaco
Vacker målning på ett hus i Monaco.
Negresco1
Lyxhotell i Nice.
Negresco

Negresco4

Negresco3
Snurrande figur inne på Negresco.

Negresco2
Den lille, lille mannen i ljusa kläder är Stefan.

Fruktsallad
Smarrig fruktsallad till mig.

Glass
Smarrig glass till Stefan

Husfasad
Häftig fasadmålning på ett hus som vi passerade varje dag.
Penna
Pennan sitter kvar. Det såg jätteverkligt ut på håll.
Nice
Inklämd i gaveln på hotellet bredvid stod denna gigantiska dam.
Staty
Märklig staty i jätteformat utanför Moderna muséet i Nice.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback