Midsommar

Så är midsommarafton förbi.. Och nu vänder det igen. Dagarna blir kortare och vi går mot mörkare tider. Tur att det går sååå långsamt.

Vår midsommarafton började med en lång skön och lugn frukost. Sedan packade vi picknickkorgen och åkte till midsommardansen. Sandra och Mathilda åkte med oss och Micke och Melker gick. När vi kom dit hade dansen redan börjat. Mathilda sa direkt att hon inte ville dansa. Hon satt mest och pysslade med sin nya Barbiedocka. Vi fikade och tittade lite på allt folk. Barnen lekte en stund i parken. Sedan åkte Sandra, Mathilda och jag ner till Coop och köpte det vi glömt dagen innan. Vi åkte hem till oss och började förbereda sillunchen. Vid tretiden kom Mamma, Pappa, Eva och Thord. Efter en stund kom även Sandra och Nicklas. Vi åt sill och drack lite snaps till. Jag hade hittat snapsvisor på Vin & Sprithistoriska muséets hemsida. Men dom var lite halvkluriga att få ihop med melodierna. Trevligt hade vi i alla fall. Efter lunchen blev det tipspromenad som Sandra Å satt ihop. Det var tolv barnfrågor och tolv frågor med inriktning på Citrusfrukter. Vi delades upp i fyra grupper och min grupp som bestod av: Nicklas, Mamma, Pappa, Mathilda och så jag då. Vi blev 2:a. Sedan skulle vi gissa den totala längden på tre olika brädor. Där kom vi närmast. Sedan skulle vi kasta en tumstock och få så liten bit som möjligt kvar på vår sida av en bräda. Därefter blev det bollkastning i olika krukor och hinkar. Vi fick ta lite enklare lekar så att även Pappa kunde delta. Det gick jättebra och han verkade uppskatta att vara med. Min grupp vann hela tävlingen.

Senare på kvällen grillade vi och hade trevligt. Barnfamiljen och ?gamlingarna? orkade vara med till halv tio.

Sandra och Nicklas stannade kvar ända till efter 12. Jättekul. Dom brukar annars ha så bråttom iväg till kompisar men nu var dom kvar hela kvällen. Jättekul var det. Stefan och jag röjde när alla gått hem. Det är så trist att komma upp på morgonen och ha hela diskbänken fylld med porslin.

Jag som hade med mig kameran hela dagen lyckades ta två kort under hela dagen! Fantastiskt.

image244

Mathilda i parken vid midsommarfirandet.

image245

Bål som vi drack under femkampen.

Det var som sagt allt jag åstadkom under dagen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback