Helg med barnbarnen

I Helgen var vi barnvakt. Sandra och Micke firade sin 5-åriga brölloppsdag med att åka på spaweekend på Trosa Stadshotell.
Vi hämtade barnen på dagis i fredags. Melker var alldelsed överlycklig när vi kom: Mormors, mormors...heeej! Han hoppade, skrattade och kramade oss. Mathilda var mer avvaktande som hon alltid är. Fast jag tror att hon ändå vill att man ska krama om henne. Jag hoppas det för jag brukar göra det även om hon vrider sig lite. Hon knuffar i alla fall inte bort mig eller blir stel. Hon tar mig direkt i handen och drar iväg. 
Vi åkte till Maxi och handlade lite innan vi åkte hem till oss och fixade en pizza till middag. Melker åt nog mer oliver än pizza. Han bara ropade mer, mer när vi kärnade ur dom och gav honom. Tokunge.
Efter maten gick vi ner till deras hus. Mathilda och jag spelade EyeToy en stund medan Stefan nattade Melker. Vid 22 sov båda barnen och vi lade oss och läste. Under natten kom båda barnen in och sov med oss. Vi sov till 07,40. Fantastisk.
Efter frukosten gick vi hem till oss och fixade matsäck. Det blev lite stökigt innan vi satt i bilen för vidare färd till Skansen. Det var ett tag sedan våra barn var små och man har inte samma koll längre. Men båda barnen kom med i alla fall.  Ganska snart efter att vi kommit var Mathilda hungrig och ville äta matsäcken. Vi hittade en grässlänt där det dessutom skulle bli kasperteater alldeles strax. Vi satte oss ner och packade upp matsäcken. Ve och fasa. Kaffet stod kvar hemma på köksbänken. Stefan erbjöd sig att gå och köpa kaffe. Under tiden försökte Melker smita hela tiden. Han tittade utmanande på mig och sedan drog han iväg. Det blev ett himla jagande. Tur att Mathilda satt stilla och åt. Efter matsäcken och kasperteatern fortsatte vi runt för att titta på alla djur. Det som Melker blev mest intresserad av var brunbjörnarna som badade och busade med varandra. Mathilda var inte så speciellt intresserad av några djur. Hon satt mest i Melker vagn. Vi hade betalat parkering till 14,30. När vi väl kom till akvariet var klockan redan 14. Stefan fick sticka iväg och lägga i mer pengar medan vi gick före in på Akvariet. Det var inte lätt att försöka leta fram plånboken och betala medan Melker försökte dra i väg. Men väl där inne drog han inte iväg minsann då fick jag bära honom. Han gillade inte lemurerna och de andra aporna som rörde sig fritt. Mathilda tyckte också att det var läskigt. Vi tittade en stund på Piff & Puffekorrarna innan vi gick ut igen. Precis när vi kom ut kom Stefan gående. Tur att vi hann ut och stoppa honom innan han hade löst inträdesbiljett. Det kostade 90 kr för vuxen och 40 för barn fr. 6 år. Vi köpte en varsin glass och gick tillbaka till bilen igen. På vägen dit köpte barnen en varsin ballong.
Väl hemma smet Mathildas ballong och for till väders. Jag trodde att hon skulle bli ledsen eftersom det var Melker som hade tagit ut den. Men hon sa bara att det inte gjorde något.
Mathilda och jag spelade lite EveToy tills Sandra och Micke kom hem. Dom hade haft det jättebra.
Vi grillade och åt ihop innan vi trötta gick hem till oss. Det blir intensivt när man inte är så van. Fast det gick bättre än jag trott.
De bilder vi hann med att ta när vi inte jagade Melle Pelle Busplutt.

Skansen 6
Melker åker karusell

Skansen 5
Mathilda i samma karusell

Skansen 4
Lycklig Melker och Morfar kör bil

Skansen
Mathilda var lycklig över att hon svängt precis som hon skulle och inte körde av banan.

Skansen 2
Mathilda på den mindre dalahästen där vi åt vär matsäck

Skansen 1
Stefan och barnen vid observatoriet vid Sollidens scen

Bus 2
Båda barnen busar med Morfar i hoppborgen som Micke tog fram när dom kom hem. 

Bus
Melker busar med Morfar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback