Bemärkelsedagar i parti och minut

25 maj. Sandras dopdag. För 32 år sedan döptes hon till Sandra Marianne. Oj vad länge sedan.

26 maj. Vår bröllopsdag! Och vi missade det. Inte förrän på kvällen när jag skulle se när ett missat samtal på min mobil inkommit, upptäckte jag att det var vår bröllopsdag. I 33 år har jag och Stefan varit gifta med varandra. Tänka sig 33 år! Under dom 33 åren har vi varit riktigt osams en enda gång. I samband med EU-omröstningen. Då pratade jag inte med honom på två dagar. Men det har aldrig varit i närheten av någon separation. Lite småsur kan man väl vara, men inget allvarligt. Vi brukar säga att vi nog är skapta för varandra. Jag skulle fylla 20 år dagen efter bröllopet så Stefan fick vara min förmyndare i några timmar. Från bröllopet som jag tror var kl. 15,00 och fram till midnatt! Man blev ju inte myndig förrän vid 20 år då.
27 maj. Min födelsedag! Egentligen har jag ju slutat räkna åren för det blir man ju inte lyckligare av. Men 53 år är jag visst.
Strax efter 11 kom Britt-Marie och Bosse från Mjölby. Dom brukar vara så tidiga så vi hade väntat ett bra tag på att dom skulle komma. Jag hann lösa Melodikrysset under tiden och koka potatis och purjolöksoppa.
När dom kom åt vi soppa och macka. Sedan satt vi och pratade lite. Dom andra tittade på en videofilm från Stefans tid i Etiopien medan jag fixade tårtor och dukade för kalaset. Vid 3-tiden kom Mamma, Pappa, Eva och Thordan. Sedan droppade Sandra, Mathilda, Åsa och Thindra in, och därefter Micke och Melker.
Vi fikade, pratade och hade trevligt. Strax efter 5 kom även Nicklas och Sandra, men då började de andra att droppa av.
Stefan och jag hade köpt en gemensam present: En ny Landmann Pelargrill i rostfritt stål.
Av Britt-Marie och Bosse fick vi en fin blomgrupp med blommor vi kan plantera ut senare.
Av barn och barnbarn fick jag en Shirley Clamp CD och en fin blomma. Stefan fick en bok av Håkan Nesser + blomman förståss.
Av Mamma, Pappa, Eva & Thordan fick vi två fina amplar med Fuchsior i.
När alla gäster gått gjorde vi iordning middag. Det blev Sovlakispett, klyftpotatis och tsatziki. Kalasgott. Till efterrätt blev det blandad frukt med glass. Sedan var vi sprickfärdiga.
Vi tog en promenad i villaområdet bakom oss. Då träffade vi Mangan och Andreas med familjer. Det var roligt. Andreas och hans fru har vi inte sett på många år. Dom var och hälsade på pappa/svärfar som fyller 75 år 31/5. Vi blev stående en stund och pratade med dem. Jättetrevligt
När vi kom tillbaka hem tittade vi lite på en video från när vi arrangerade BMX EM, 1993. Oj vad unga vi var då!
28 maj. Stefans och min förlovningsdag. 34 år som förlovade. Vi förlovade oss på en utkiksplats  i lilleputtlandet San Marino. Mors dag var det också. Efter frukosten åkte vi till Steninge slott. B-M & B har aldrig varit där. Vi kollade runt lite i butiken och jag hittade en mugg och två små gröttallrikar som jag tyckte var jättefina.
Mugg
Muggen har jag tagit med till jobbet men tallrikarna ska vi ha till frukostgröten.
Jag köpte även två konsoller för att hänga amplarna som vi fick i present på.
Efter Steningen åkte vi vidare till Sigtuna där vi (inte jag, men dom andra tre) köpte glass vid Våfflan. Solen gassade och det var riktigt skönt en stund. Men dom mörka molnen låg hotande på lur runt omkring.
Vi åkte vidare till Krusenbergs Herrgård
www.krusenbergherrgard.se . Där tänkte vi gå med på guidad tur och sedan avnjuta Morsdags kaffebuffé. Men så blev det inte. Det var fullt! Man skulle ha ringt och bokat. Det hade vi inte en tanke på. Snopet. Vi får åka tillbaka en annan gång. För det var jättefint där.
Vi tog oss tillbaka mot Sigtuna och svängde in till  Dammstugan vid Venngarn i stället. Jag hade hört talas om det cafét på jobbet. Dom har fika för motorburna på onsdagar bl.a. Det var väl kanske inte lika mysigt som Krusenberg. Men, men B-M & B skulle åka hemåt och behövde få nåt i sig innan. Det blev macka och kaffe innan vi skildes åt. Vi åkte hem och röjde upp efter våra gäster. Inte för att dom stökat till direkt, men det är ju lite extrasängar som ska packas ihop mm. Sen åt vi middag och tog en liten siesta. Skönt!

29 maj. Stefan min älskling fyllde år, 57 blev han. Eftersom det var vanlig arbetsdag hade vi ju firat honom också i lördags. Sushi blev det till middag. Det var smarrigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback