25-31 december 05

Vi vaknade ganska sent på juldagens morgon. På dagen åkte vi upp till Pappa för att hälsa på honom. han blev jätteglad. Han satt med kaffe när vi kom så Stefan gick och hämtade åt oss också. Vi ringde upp Inger så att hon fick prata lite med honom. Han blev så himla glad när han försökte prata med henne. Hela han lös upp. Senare blev han plötsligt så ledsen och grät. Lilla älskade Pappa. Jag tror att han förstår mer och mer hur illa det är ställt med honom. En av sköterskorna smög fram i dörren och ville prata med mig. Jag gick ut till henne i korridoren. Det kändes inte helt rätt att göra så mot Pappa. Jag tycker att hon kunde ha pratat med mig när vi skulle gå istället. Hon ville ha vårt tillstånd att sätta in en kateter på Pappa. Det ville inte jag ensam ta ställning till. Jag bad att få prata med Mamma och mina systrar innan dom fick göra något. Hon tyckte att det skulle kännas bättre för Pappa att slippa ligga blöt varje morgon när han vaknar. Det är det säkert men vilka nackdelar finns det med kateter? Det ville jag veta först. Den som har mest erfarenhet av sånt är ju Inger som jobbar med åldringar. Jag bad alltså att vi skulle få återkomma under eftermiddagen. Sköterskan sa också att dom tyckte att han gått framåt väldigt mycket sedan han kom till dom. Skönt att höra.
När vi senare åkte från Pappa ringde jag upp Mamma och berättade vad sköterskan sagt. Jag bad henne kontakta Inger och sedan ringa tillbaka till sjukhuset och ge besked.
Inger sa att risken för urininfektioner ökar med kateter, men då är det bara att ta bort den. Mamma bestämde att dom fick sätta in den OM Pappa själv gick med på det.

Mot kvällningen kom Sandra, Micke och barnen och hjälpte oss att äta upp lite mer av julmaten. Micke passade på att ta ett löppass på bandet också.

På annandagen åkte Stefan och jag runt och kollade lite på REA. Vi var ute efter en liten vägg-TV. (det är rätt trist att gå på bandet utan att ha nåt att titta på). Vi var på alla de stora elektronikvaruhusen men där hittade vi inget. Det var för dyrt tyckte vi. Så vi åkte till Maxi där vi sett en lagom stor och lagom dyr TV. Den köpte vi. Sedan åkte vi till Löwet och hämtade Mamma. Hon hade varit hos Eva & Thord sedan julaftons kväll. Sedan åkte dom till Pappa. Hon hade en massa packning med sig så vi fick skjutsa henne hem.
Sedan åkte vi hem. Monterade TV:n och gick våra "promenader". Jag gick ca: 4 km i rask takt.

Nyårsafton firade vi tillsammans med Mamma här hemma hos oss.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback