Pilates & dammsugning

Torsdag 2 februari 2006
Något kallare i dag. I morse hade jag +1 grader när jag åkte till jobbet. Dom har lovat fint väder men det stämmer inte särskilt bra.
I dag får Pappa inget besök. Hoppas att dom arbetar med honom istället. A-M har lovat att bråka med honom så att han tränar. Nu efter vårdplaneringsmötet är det dags att kontakta Strokenheten som lovade att dom skulle ta över när Pappa kom till korttidsboende eller hem. Hoppas att det ger något. Enligt sjukgymnasten är Pappa ovanligt vital för att ha drabbats så svårt som han gjort. Hoppas att det är ett gott tecken. Jag skulle bra gärna vilja veta hur mycket stroken skadat i Pappas hjärna. I bland gör han så konstiga saker. Han är ju stark och frisk i sin vänstra arm. Förra fredagen när Mamma och jag var hos honom tänkte jag testa hur mycket han klarade att göra själv. Vi körde in honom på toan och satte igång rakapparaten. Jag satte den i handen på honom. Han vred på den och tittade fundersamt sedan öppnade han munnen och tänkte stoppa in den där. Varför gör han så? När jag sedan tog över och rakade honom hjälper han till och spänner ut överläppen och kinderna för att det ska gå lättare. Då förstår han ju. Han pekar också mycket med böjt pekfinger när han vill att vi ska förstå honom. Men vi begriper inte vad han vill. Tänk om han kunde peka på bilder eller bokstäver så att vi på så sätt kunnat lista ut vad han vill göra eller vill ha. Undrar hur länge det dröjer innan vi något sånär lärt oss att tolka honom. 
I kväll har jag tränat Pilates efter en dvd som vi fått med tidningen iForm. Det var svårare än jag trodde. Inte rörelserna kanske, som påminner mycket om de man gör i Yoga, men andningen. Men jag lär mig väl så småningom. Nu gick det så fort så man han inte riktigt med när man skulle andas in eller andas ut. Jag får väl ge det ett par gånger till, annars går jag tillbaka till Yoga. Efter Pilatespasset gick jag nästan 3 km på gåbandet. Efter lite vila drog jag fram dammsugaren och gick ett varv i huset. Det behövdes verkligen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback