Onsdag till fredag

Dagarna rullar på som vanligt. Onsdag fick Pappa inget besök. På torsdagen var Mamma hos Pappa flera timmar. På kvällen åkte Sandra, jag och barnen till Solna för att storhandla på Maxi. Vi lämnade Melker till Micke på hans jobb och tog med oss Mathilda till butiken. Mathilda ville vara i Minihuset. Sandra skulle månadshandla och jag veckohandlade. Vi hann handla det mesta innan det var dags att hämta Mathilda efter 1 timma. Efter handlingen köpte vi oss varmkorv och satte oss att pusta ut lite innan vi åkte hemåt. hade precis plockat upp allt när Stefan kom hem från gympan.
På fredagen efter jobbet hämtade jag Mamma och vi åkte upp till Pappa. När vi kom in på avdelningen mötte vi en ur personalen som sa att Pappa inte verkade må så bra. Han hade varit uppe och ätit frukost men sedan hade han blivit så trött, så trött. Han låg och sov och hade inte ätit lunch. När vi kom in på Pappas rum låg han och sov. Han såg så gammal och sjuk ut att man blev ledsen. Han låg med öppen och insjunken mun. Vid sidan om kroppen låg hans förlamade arm och såg "död" ut. Högerbenet lite böjt i onaturlig ställning. Han vaknade till när vi ropade på honom. Det tog en stund innan han såg oss. Han pustade och flämtade så att vi nästan trodde att han hade ont i bröstet. Han hade även kissat ner sig så jag sa åt personalen att han behövde nya kläder och renbäddat i sängen. Dom bytte på honom och tog upp honom i rullstolen. Nu verkade han bli lite piggare i alla fall. Vi gick ut till lilla matsalen och han fick sin lunch. Efter det gick vi ut till stora matsalen. Där var det invigning av "nya" matsalen och allsång till cd-musik. Anne-Mari kom och sa att vi skulle sätta oss hos dom men Pappa ville inte. Vi satte oss en bit bort i stället. Vi fikade och sjöng med lite, även Pappa försökte sjunga med lite. Så småningom ville han fram och titta lite närmare på de andra som satt i matsalen. Vi pratade lite med A-M och Pappa fick lite chips.
Efter ett par timmar var det dags att lämna honom igen. Det är alltid lika jobbigt. Han följde med oss till entrén och jag kan inte vända mig om och titta om han sitter kvar där. Pappa, Pappa jag skulle önska att vi kunde ta med dig hem till Mamma på en gång. Jag skjutsade hem Mamma och åkte hem till mig. Sandra och barnen kom och fikade med mig. Melker som börjat tulta runt själv. Tänk lilla Melker, nu går han. Skruttan var inte så leksugen utan satt mest och spelade vid datorn. Vid 16,30 kom Stefan också hem. Han hade varit och klippt sig.
Kvällen blev lugn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback