Lördag med Gnottar

I dag har vi varit på Stinsens köpcentrum och tittat på Gnottarna från Bollibompa. Mathilda, Stefan och jag.
Vi kom dit ungefär en kvart innan Gnottarna skulle komma ut på scenen så vi hann ta en sväng in på leksaksaffären innan det var dags. Mathilda ville visa vad hon önskar sig i födelsedagspresent. Det var mest Askunge-& barbiesaker. När vi gick på affären ropade dom ut att det snart var dags för Gnottarna så det blev bråttom att betala en liten leksak vi köpt och sedan ta oss mot scenen. Där var det knökfullt så vi ställde oss i en trappa där vi hade ganska bra uppsikt över scenen. På bra avstånd också. Mathilda är ju en försiktig liten dam och vill närma sig saker och ting i egen takt. När Gnottarna kom och började sjunga höl hon för öronen och vände sig bort. Hon är rolig, hon vill så gärna se men tycker väl att det är lite läskigt och samtidigt lite skämmigt. Vi stod i trappan ett tag och tittade. Sedan gick Stefan upp till ett café för att se om det fanns några bord där vi kunde sitta och fika samtidigt som Mathilda kunde se ner på Gnottarna. Mathilda ville gå efter morfar så vi gick upp och letade efter ett bord tillsammans. När vi hade givit upp och tänkte gå ner igen reste ett äldre par på sig och skulle gå. Vi fick ett bord alldeles vid kanten. Perfekt!
Stefan och jag åt semla och Mathilda fick en blåbärsbulle. Fast hon hade inte tid riktigt att fika. När vi fikat färdigt var Gnottarna ute blandpubliken och Mathilda ville gå ner. Jag sa att vi kunde ta rulltrappan ner så skulle vi komma precis dit där dom var. Men vi hann inte åka ner för Gnottarna var på väg upp. Dom kom upp precis där vi stod. Vi fick gå efter dom men inte för nära! Då vände hon och tryckte sig mot mig.
När Gnottarna försvunnit ville hon tillbaka till leksaksaffären för hon hade ju bara visat vad hon ville ha i födelsedagspresent, nu ville hon visa vad hon önskade sig till julklapp också. Skruttmaja. När vi gick i affären ropade dom ut att Gnottarna skulle komma ut till scenen kl. 14,00 igen. Så det var bara att vänta tills dess. Gnottarna kom ut och hälsade på barnen och gav den som ville en kram. Mathilda ville nog men vågade inte. När Gnottarna åkt upp igen åkte vi vidare mot Coop Forum. Vi skulle bara ha lite smågrejjor.
Först tog vi en hamburgare på Mc D. Sedan åkte Stefan och Mathilda ner till leksakerna medan jag plockade ihop lite varor som jag skulle ha.
Sedan åkte vi hemåt. Mathilda hade så mycket att berätta om när hon kom hem. I bilen hem var Mathilda, askungen. jag var styvmodern och Morfar var styvsyster. Det är mycket rollspel nu.
Vid 5-tiden kom Sandra och Mamma hit. Mamma skulle äta middag med oss och Sandra skulle sova här efter en tjejfest som hon skulle på i vårt område.
Vi åt goda köttfärsbiffar i peppar och vitlökssås. Efter det åt vi kladdkaka med grädde. Fast det blev lite mäktigt. Fick bara i mig en liten bit.
Sedan blev det TV innan jag skjutsade hem Mamma.
Vi satt och väntade på att Sandra skulle ringa så att vi skulle gå och möta henne. Hon ville inte gå med om dom andra skulle gå vidare ut på krogen. Men när klockan var 23,30 ringde hon och sa att hon nog skulle bli kvar ett tag till så vi gick och lade oss. Fast jag kunde inte riktigt koppla av. Jag var på väg upp och ringa till henne och säga att hon kunde ringa när som helst så skulle jag åka och hämta henne. Jag har precis läst "Blocket" där en tjej på väg hem från en fest blir brutalt nerslagen. Stefan trodde inte att det var någon risk att gå i vårt område och till slut somnade jag. Vid tretiden var jag upp på toa. Då såg jag att hon kommit hem. Efter det somnade jag gott och sov lugnt till morgonen. Min lilla kyckling var hemma igen. Fick lite flashback till tonårstiden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback