Fredag 3 februari 2006

I dag var det ytterligare lite kallare. -0,5.  Man ser att det börjar ljusna mer och mer nu. I går kväll när jag åkte hem från jobbet strax före 17,00 var det fortfarande inte riktigt mörkt. Och mornarna blir ljusare och ljusare. Jätteskönt! Efter jobbet åkte jag till Arhem för att besöka Pappa. Mamma var redan där när jag kom. Pappa höll på och gåtränade med sjukgymnasten. Det gick jättebra. Han gick 4 ggr fram och tillbaka i barren. Men sedan var han trött. Medan Pappa tränade fick Mamma ett samtal från kommunen. Det var om en lägenhet som hon lämnat intresseanmälan på. Dom ville att hon tittar på den i helgen och lämnar besked på måndag. Spännande! När Pappa var färdig med träningen gick vi in på hans rum en stund. Jag tyckte att det luktade kiss om honom. Mamma berättade att han var blöt när hon kom, så dom bytte på honom. Men dom tvättade inte av honom och rullstolen var blöt. Det luktade värst om honom när vi satt i hans lilla rum. Undrar förresten när han duschade sist. Vi måste höra med personalen. Han ska få hjälp med dusch 1 gång i veckan. Hemskt med take på att han har blöja och alltså blir blöt.
Vi gick ut till matsalen för att dricka kaffe. Vi väntade på Sandra och barnen. Medan vi väntade gick jag och pratade med arbetsterapeuten (som är min granne). Jag bad henne betsälla en dävert (en lyftbåge) till Pappas hemmasäng. Då kan han vända sig själv i sängen och även hjälpa till vid förflyttning mellan rullstol och säng. Det skulle hon ordna.
När Sandra och barnen kom drack vi kaffe och åt  maszarin som Mamma haft med sig. Pappa blir så glad när barnen kommer. Han sitter och jollrar med dem och skrattar åt dem. Mathilda hade med sig utskrifterna som jag gjort och satt och färglade dem åt Pappa. Efter en stund ville hon gå in till Gammelmorfars rum så vi packade ihop oss och gick dit. Barnen lekte en stund innan det var dags att lämna Pappa och åka hemåt. Han var glad när vi lämnade honom. Han rullade in i matsalen dit han inte ville i onsdags. Det är bra om han sitter tillsammans med de andra också och inte bara på sitt rum.
Forts. följer  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback