Lördag 22 oktober 2005

I dag sov vi ända till 08,47. Skönt! Jag har drömt så konstigt i natt.
Regnet öser ner och det är riktigt höstlikt ute. Usch! Trist.
Vi tog en lång skön frukost framför TV4:s morgonprogram. Dom hade en intervju med Marie Fredriksson. Tänk att man måste gå igenom en sådan pärs som hon för att förstå att man ska leva "idag". I morgon kan allt förändras. Hon var så tacksam för varje dag hon lever. Nu har hon ju sådan ekonomi att hon kan leva så. Tyvärr är det ju inte alla förunnat. Lite. lite av den insikten har väl jag också fått. Det kan vända oerhört snabbt.
Eva ringde och berättade att hon pratat med sjukhuset. Pappa mådde bättre och att det inte var magsjuka han drabbats av. Tack gode Gud!. Vi dividerade lite om hur vi skulle göra med besök idag. Personalen uppmanade oss i går,  att stanna hemma i dag. Vi behöver ta lite ledigt. Varken Pappa eller vi mår bra av att vi blir utröttade. Vi blir inget bra stöd för honom heller.
Stefan och jag bestämde oss för att åka till Svartsjö slott på färingsö, som har julmässa! Redan nu, i oktober. Regnet fortsatte att ösa ner under bilfärden. Någon julkänsla gick inte att uppbringa.
När vi kom dit blev vi hänvisade en parkeringsplats på ett lerigt gärde precis framför Färingsöanstalten. Huvva. Nu hade regnet upphört. Vi gick in på området vid slottet och började med att köpa en varsin varmkorv. Sedan gick vi in på slottet och tittade på alla hantverkares alster. Det var väldigt mycke tomtar och väldigt mycke lammskinn. Det var väl inget som direkt lockade. Det känns som om man har allt man behöver.
Vi hittade dock en liten figur som vi tyckte skulle passa i Sandras gamla rum. Vi bestämde oss för att gå tillbaka senare och köpa den.

Liten figur som sitter på en sten.
Vi gick ut i "Mattältet" som stod uppställt på baksidan av slottet. Mmmm. här fanns det massor av godsaker. Först av alla stod en man från Öland som sålde ost. Whiskey och Cognacsost, som var jättegoda. Vi köpte en halv ost av varje. Sedan kom vi till en som sålde viltpaté och viltkorvar mm. Här köpte vi Vildsvinspaté, viltpaté och viltkorv. Allt med bara 7% fett. Jättegott. Nästa stånd, sålde gotländskt slagbröd. Det blev ett sånt med. Nu började jag förstå varför alla vi mött på väg från parkeringen hade så många kassar med sig tillbaka. Alla godisstånd hoppade vi över och hamnade hos en som sålde sill. Vi smakade på Nubbesill som var utsökt. Vips hade vi köpt även en stor burk sill! Halva julbordet fixat redan. Sedan köpte vi ytterligare ett bröd innan vi gav upp. Vi gick tillbaka in på slottet och köpte vår lilla keramikfigur. Sedan gick vi till Caféet och drack kaffe och delade på en räkmacka och en saffranssemla som tyvärr inte var lika gott som allt annat vi smakat på.
Nu vände vi i stället kosan hemåt. In med allt vi köpte i kylen innan vi åkte vidare till Sandra, Nicklas & Ronja. Ronja blev som vanligt galen när "farfar" kom. Hon sprang fram och tillbaka och visste inte till sig av lycka. Och som vanligt hade vi med oss lite godis till henne. Ett ben som såg ut som ett kycklinglår och några grisöron.
Vi fikade, pratade och tittade på deras nylagda trädgårdsplattor. Det var trevligt. Efter någon timme var det dags att åka hem och äta lite middag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback