Söndag 6 november 2005

I dag vaknade vi till riktigt skitväder. Det hade regnat och var riktigt trist och grått. Även i dag tog vi en promenad runt kyrkan. När vi gick iväg var det tillfälligt uppsprucket molntäcke. På vägen mötte vi Sandra och Melker som skulle gå med oss medan Micke och Mathilda var och städade dagis. När vi gått halvvägs började det regna. Usch, usch. När vi kom hem fikade vi innan Stefan stack i väg för att handla lite. Jag ställde mig och gjorde matlådor för den kommande veckan. Det är så skönt att slippa hålla på med sånt på kvällarna. Det blev: Baconlasagne (fast med skinka), Baconlindad Kycklingfilé med balsamsås och ris samt Piccata med tomatsås och ris. 
Mamma, Eva och Thord och deras barn var hos Pappa. Han hade varit pigg och suttit uppe hela tiden. Eva hade med sig en Whiteboardtavla till Pappa. Hon testade honom lite genom att rita en bil och en båt. Hon bad honom peka på båten, då gjorde han det. Men då hon bad honom peka på bilen, pekade han på båten igen. Återigen samma sak, han upprepar det han nyss gjorde. Men då hon flyttade tavlan lite åt vänster pekade han rätt. Han ser nog inte riktigt på höger öga. Det ögat ser lite konstigt ut ibland när man pratar med honom från höger sida. Eva berättade att hon lämnade över pennan till Pappa för att han skulle rita eller skriva något. Då lade han pennan vid höger hand och tittade på den som om han tänkte-men ta den då! Sedan tog han vänster hand och försökte rita en tjej. Det blev lite darrigt. Hon testade honom på bokstäver, men det gick inte alls. Eva hade också pratat med sköterskorna som berättade att Pappa när han ätit, själv rullar in till sängen. Där ställer han sig tillrätta med rullstolen, trycker på larmet och pekar sedan på sängen. Det går verkligen framåt. Han kanske lurar oss hela tiden. Han tjyvtränar när inte vi är där för att sedan överraska oss med allt han kan. Det är så härligt att han blir bättre och bättre.
Personalen berättade att när dom bytte på honom och bad honom lyfta på rumpan så gjorde han det. Dom sa då tack, varpå han svarade varsågod! Varför säger han inget när vi är där. Vi vill också höra honom säga riktiga ord. I morgon måndag ska dom ha möte om Pappa. Vi får höra på tisdag vad dom kommit fram till. Då åker Mamma och Eva upp på dagen. Sandra, jag och barnen tittar upp till honom på kvällen efter att vi varit hos frissan. Eftersom frissan ligger på Löwet skulle det kännas konstigt att inte besöka honom när vi ändå är där, om han inte är för trött förståss.
Läste ut Eva Dahlgrens bok idag. Det var ganska trevlig. Lite som att läsa en blogg. Kul att läsa om hennes liv. Hon verkar vara en riktig gourmet. Det var mycket matlagning och mycket vindrickande. Hon reser också väldigt mycket. Man fick också lite insikt i hur svårt det är att skriva texter till musik.
Påbörjade Pigge Werkelins bok om tsunamin.
Söndagskvällen tillbringade jag framför datorn med bokföring.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback